Üç hilali bulan Ermeni'nin uktesi: Türk doğsaydım...

MHP'nin kuruluş kongresinde 'üç hilal'in parti amblemi olmasını öneren kişi olarak tanınan Ermeni yazar Levon Panos Dabağyan'ın, "Türk olmadığı için gerçekleşmeyen" hayalini Yeniçağ yazarsı Arslan Bulut açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vefatı 'üç hilali bulan Ermeni öldü' haberleriyle medyaya yansıyan yazar Levon Panos Dabağyan'ın 'içinde kalan uktedisi'ni bugün Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, köşesinde yazdı.

Gazeteciliğe başladığım 1979 yılında Dabağyan'la tanıştığını ve 'kendisi gibi Türk milliyetçisi' olduğunu söylemesine şaşırdığını belirten Bulut, "Ne demek istediğini anlayamadım! "Bizden derken.." diye soracak oldum, "Yani 'Türk Milliyetçisidir' dedim" diye kastını açıkladı. "Siz Türk Milliyetçisi misiniz?" diye sordum. "Evet" dedi, "Alparslan Türkeş Bey ile de tanışırız..." Tabii 20 yaşındaki bir genç için ilginç bir durumdu. Şaşkınlıktan benimle ilgili bilgiyi nereden aldığını soramadım. Nice bir zaman sonra "Canım o kadarcık da bilgi kaynağım olsun" dedi. Levon Bey, gerçekten bir Türk milliyetçisi idi. Kendi dinine mensup Gregoryen Ermenileri Türk kabul ediyor, "Ben Selçuklu Türkü, Gregoryen bir Ermeniyim" diyordu."

Dabağyan'ın 'Ermeni isyanlarını çıkaranların' Babil kralı Nabukadnazer'in M.Ö. 730 yılında Ermeni kralına hediye ettiği '100 yıl içinde Ermeni krallığını ele geçiren 10 bin Yahudi esirin Pakraduniler denilen torunları' olduğunu savunduğunu aktaran Bulut, "Levon Bey, Ermeni isyanlarını çıkaranların da Pakraduniler olduğunu, Gregoryenlerin Türklere ihanet etmediğini söylüyordu" diye yazdı.

Üç hilali bulan Ermeni öldüÜç hilali bulan Ermeni öldü

'SENİN GİBİ TÜRK OLSAYDIM'

Bulut, Dabağyan'ın Türk olmadığı için gerçekleştiremediği hayalini ise şöyle anlattı: "Fakat içinde bir gizli sevdası vardı. Benimle bu duygusunu da paylaşmıştı. 'Arslan'cığım, ben senin gibi bir Türk olarak doğsaydım, bugün amiraldim. Ben hep deniz subayı olmak isterdim ama ilkokul beşinci sınıfta bir Türk öğretmenim, kibarca olamayacağımı anlattı ve başka meslek düşünmemi söyledi" dedi. Sen ne güzel insandın Levon Ağabey..."