Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'ın yeni siyaset belgesi önemli bir adım

Kudüs Vakıfları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın yeni siyaset belgesine değindi. Erdoğan, Hamas'ın bu kararı ile Filistin'in mücadelesinin güçleneceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, Hamas'ın yeni siyaset belgesinin önemli bir adım olarak değerlendirdi. Erdoğan, "Bu belge birçok ezberi bozmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ü tüm insanlık tarihinin özü olarak nitelendirdi. Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu dava sadece Filistinli kardeşlerimizin davası değildir. Gerek inancımızdan gerekse tarihimizden tevarüs ettiğimiz sorumlulukla Kudüs'e, Kudüs davasına, Filistinli kardeşlerimizin hak ve adalet mücadelesine büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Hamas, Müslüman Kardeşler'le ittifakı bırakıyorHamas, Müslüman Kardeşler'le ittifakı bırakıyor

MESCİD-İ AKSA'YA ZİYARET ÇAĞRISI

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar tarafından sık sık ziyaret edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Müslüman ülkeler arasında en fazla Türkiye'den ziyaretçi gitmiş, ama havaya girmeyelim giden ziyaretçi sayısı 26 binde kalmıştır. Türkiye'den yüz binler neden Mescid-i Aksa'ya ziyarete gitmesin" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL KATLİAMLARIN KARŞILIKSIZ KALACAĞINI BİLİYOR'

İsrail'in hukuksuz bir şekilde Kudüs'ü Müslümansızlaştırdığını dile getiren Erdoğan, "Filistin meselesinde yıllardır üstünlerin hukuku işliyor. İsrail hukuk tanımazlığını sürdürüyor. İsrail bu gücü nereden buluyor? İsrail yaptığı katliamların karşılıksız kalacağını biliyor. Filistin'de İsrail'in işlediği suçların giderek artmasının nedeni budur" dedi.

Netanyahu Hamas'ın yeni siyaset belgesini çöpe attı!Netanyahu Hamas'ın yeni siyaset belgesini çöpe attı!

'1967 SINIRLARI İÇİNDE BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI'

Sorunun tek çözümünün Filistin Devleti'nin kurulması olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Barış süreci konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. Kudüs statüsü konusunda herkes dikkatli davranmalı. Çözümün yegane yolu, 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıdır."

'EZAN YASAĞI UTANÇ VERİCİ'

İsrail'in sabah ezanın yasaklanması yönünde hazırladığı tasarıyı utanç verici olarak değerlendiren Erdoğan, "İsrailli yöneticilere soruyorum, inancınıza güveniyorsanız bizim ezan sesimizden neden korkuyorsunuz? Bu konudaki tavrımızı İsrail Cumhurbaşkanı'na da ifade ettim. Açık havayı cezaevine çevirenlere er veya geç cevabımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

'HAMAS'IN YENİ SİYASET BELGESİ ÖNEMLİ BİR ADIM'

Hamas'ın açıkladığı yeni siyaset belgesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas'ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği siyaset belgesini önemli bir adım olarak görüyorum. Bu belge birçok ezberi bozmuştur. Bundan sonra Filistin'in hak ve özgürlük süreci daha güçlenecektir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)