Prof. Özkan'a suç duyurusu

Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Prof Özkan hakkında suç duyurusu yapıldı. Gerekçe, 'FETÖ üyeliği'...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ile aynı bölümde görev yapan eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz’un farklı tarihlerde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı iki ayrı suç duyurusu Akdeniz Üniversitesi’ni karıştırdı. Aydın çiftinin hazırladığı 29 sayfalık suç duyurusu metninde, yüz ve kol nakilleri ile ismini dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, eski Başhekim Doç. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı olmak üzere 14 öğretim üyesinin FETÖ üyesi olduğu iddia edildi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Metnin hukuki deliller kısmına ise AÜ Tıp Fakültesi’nde görev yapan 40 öğretim üyesinin ismi yazılarak tanık olarak gösterildi. Suç duyurusunun ardından harekete geçen savcılık, tanık olarak gösterilen öğretim üyelerinin ifadelerinin alınması için polise talimat verdi.

TANIKLAR YALANLADI

Tanık olarak ifade veren öğretim üyelerine dilekçedeki iddialarla ilgili sorular yöneltildi. Tanık öğretim üyelerinden bazıları, Prof. Dr. Yavuz’un devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla soruşturma geçirdiğini, son yayımlanan KHK ile de meslekten ihraç edildiğini belirterek, Yavuz çiftinin iddialarıyla ifadelerinin alınmasına tepki gösterdi.

ÖZKAN: İDDİALAR REZALET

İddialara ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, FETÖ'den en çok mağdur olanlardan biri olduğunu belirterek, "FETÖ üyeliği iddiası tam bir rezalet" dedi. İddiaların kendisi açısından en ufak bir gerçeklik ve önemi olmadığını belirten Özkan, şunları söyledi: "FETÖ üyeliği iddiası tam bir rezalet. FETÖ varken de FETÖ yokken de en büyük mağduriyetleri yaşayan kişi ben oldum. O süreci yaşarken yapılan haberlerde hiç alakam olmadığı halde adımın geçmiş olması ve fotoğrafımın yayımlanması, çok büyük mağduriyetler yaşamama neden oldu. Bu son çıkan haberde de meslekten ihraç edilmesi nedeniyle yaptığı saldırılardan bir tanesi olabilir. Konuyla hiçbir alakam yok. Gerekirse zaten gidip ifade de veririz. Üzüntüm bu konunun hiçbir yerinde olmadığım halde adımın geçmesidir. FETÖ ile ilişkilendiren de medya önünde değil, kanun önünde cevabını alır."

(DHA)