Panzerin ezdiği çocukların annesi: Polisler silah doğrulttu

Silopi'de panzerin ezdiği 2 çocuğun annesi Nesime Yıldırım konuştu: Polisler silah doğrulttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silopi'de polis zırhlı aracının girdiği evde ölen 2 çocuğun annesi Nesime Yıldırım, “Polisler çocuklarımın altında kaldığı betonu kaldırmaya yardım etmediler. Hastaneye gittikten sonraki süreci de anlatan anne Yıldırım, “Çocuklarımı görmek istediğimi söyledim. Silahları bize doğrultarak, ‘Eğer bir şey yaparsanız silah kullanırız’ dediler” şeklinde konuştu.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Nisan gecesi devriye gezen polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın evlerinden içeri girmesi sonucu Muhammet (7) ve Furkan Yıldırım (6) adlı çocuklarını yitiren anne Nesime Yıldırım, o gece yaşadıklarını anlattı. Panzerin ölümüne sebep olduğu 2 çocuğunun bulunduğu odanın bitişiğindeki odada 4 aylık bebeğini sallarken olayın meydana geldiğini anlatan anne Yıldırım, olayın şokunu atlatmış değil.

ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRÜP BİR ŞEY YOK DİYORLARDI’

Olay yerinden kaçarak uzaklaşan polisleri gördüğünü kaydeden anne Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Polisler de oradaydı. Betonu kaldırmamda yardım etmediler. Sadece ‘Bir şey yok korkma’ diyorlardı. Nasıl bir şey yok? Ciğerim yandı. Evimizi yıksalardı keşke ama ciğerimi yakmasalardı. Devletin böyle yapmaya hakkı var mıydı? Dar sokakta ne işleri vardı? 5 ya da 6 polis araçta vardı ama bir kişiden bahsediyorlar.”

Hastaneye gittikten sonraki süreci de anlatan anne Yıldırım, “Çocuklarımı görmek istediğimi söyledim. Silahları bize doğrultarak, ‘Eğer bir şey yaparsanız silah kullanırız’ dediler. Hem çocuklarımızı öldürüyorlar hem de silahlarını bize doğrultuyorlar. Vali de gelip ‘kader’ diyor. Ben sağ olduğum sürece bunun peşini bırakmayacağım” dedi.

'POLİSLER ÇAY VE KAHVE İÇİYORDU’

Yaşamını yitiren kardeşlerin babaannesi Ayşe Yıldırım da, ölüme ve sonrasındaki açıklamalara tepki göstererek, şunları söyledi: “Bunu yapanların yanına kâr kalmasın. Biz cenazelerimizi kaldırırken, evin yakınındaki polisler çay ve kahve içiyordu.” Ölen çocukların teyzesi Meryem Yıldırım ise, şunları dile getirdi: “Neden Kürt annelerinin çocuklarını öldürüyorlar? Çocuklarımızı öldürüyorlar, evimizi yıkıp köylerimizi yakıyorlar. Çocuklarımız savaşa mı gitmişti? Her ikisi de yatıyordu.” (DİHABER)

Panzerle ezilen çocukların amcası: Polisler çıkıp gitmişlerdiPanzerle ezilen çocukların amcası: Polisler çıkıp gitmişlerdi

Polis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdiPolis panzeri Silopi'de eve girdi, iki çocuğu ezdi

Beterin beteri yok!Beterin beteri yok!

Etiketler çocuk silopi panzer