Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ah Suriye, keşke seni tanımasaydım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak'ta çatışmalarda Müslümanların ürettiği nadir eserlerin yok olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bazen şunu söylüyorum, 'Ah Suriye, keşke seni tanımasaydım.' Tanıdıktan sonra tabii bu çok daha ağırımıza gidiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen "Mukaddes Emanetler Işığında Sergi ve Konferansı"na katıldı.

Yoksullara yardım için bir fon oluşturulabileceğini söyleyen Erdoğan, "Milletimizin tamamının katkılarıyla oluşturulacak bir fon aracılığıyla, mübarek üç aylar boyunca Mekke ve Medine'de bulunan, dünyanın her köşesinden gelmiş gariplere yardım ulaştıracak bir mekanizmayı kurabiliriz. Bunun gayreti içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.

'MAZLUM İNSANLAR KATLEDİLİYOR'

Suriye ve Irak'ta önemli eserlerin yok edildiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Asırlar boyunca İslam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliği yapmış Suriye ve Irak topraklarında yaşanan vahşet, yüreğimizi parçalıyor, yakıyor. Bazen şunu söylüyorum, 'Ah Suriye, keşke seni tanımasaydım'. Tanıdıktan sonra tabii bu çok daha ağırımıza gidiyor. Bütün o eserlerin yer ile yeksan olması bizi gerçekten yakıyor, yıkıyor. Bölgeden hemen her gün mahzun insanların ya terör örgütleri ya da güya onlara karşı operasyon yürüten güçler tarafından katline dair acı haberler geliyor."

'BÖLGEDE OYNANAN OYUN BİRLİĞİMİZİ HEDEF ALIYOR'

Ortadoğu'daki gelişmelere değinen Erdoğan, "Esasen bölgede oynanan oyunun bizim birliğimizi, beraberliğimizi, geleceğimizi hedef aldığını da çok iyi biliyoruz. Her zamankinden çok daha fazla birliğe, beraberliği, kardeşliğimizi güçlendirmeye ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinin İslam coğrafyası geleceğine önderlik edeceğini savunan Erdoğan, "Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yürüttüğü mücadelenin başarısı, tıpkı bin yıldır olduğu gibi tüm İslam coğrafyasının istiklali ve istikbaline önderlik edecektir. Türkiye'nin duruşu, dünyanın her yerindeki mazlumlar ve mağdurlar için de bir umut kaynağı olacaktır" ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)