Estetik mağdurları şikayetçi oldu, bakanlık suç duyurusunda bulundu

Adana'da kendini doktor olarak tanıtan bir kuaförün mağdur ettiği kadınlar şikayetçi oldu. Sağlık Bakanlığı da suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da kendini doktor olarak tanıtan kuaför S.G.'nin dudak dolgusu yaptığı iki kadın şikayetçi oldu. Basında çıkan haberlerin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtti.

'KİMSE BİZİM DURUMUMUZA DÜŞMESİN'

Adana'da kendini doktor olarak tanıtan kuaför S.G.'nin dolgusu yaptığı hemşire Merve Keleş'in tedavisi sürüyor. S.G.'nin mağdur ettiği Güllü Sel ve Z.U. şikayetçi oldu.

Merve Keleş gibi, 12 Nisan'da S.G.'nin bir evde dudaklarına iğneyle dolgu yaptığını anlatan 30 yaşındaki Z.U., Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Dolgu işlem sonrası dudaklarının şiştiğini ve 4 gün hastanede yattığını anlatan Z.U., "Kimse muayene haricinde doktor olmayan kişilere böyle operasyonlar yaptırmasın. S.G., kendini doktor olarak tanıttığı için inandım ama mağdur oldum. Kimse bizim düştüğümüz duruma düşmesin" dedi.

16 Nisan'da, kendi evinde S.G.'nin dudaklarına dolgu yaptığını aktaran 32 yaşındaki Güllü Sel ise "O gün eşimin yüzüne botoks yaptı. Bu işlemi sosyal medya hesabımdan canlı olarak yayınladım. Kendini doktor olarak tanıttı. Hatta benim telefonumda 'Doktor Soner ben' dediği konuşması kayıtlı hala. Pazartesi gidip şikayetçi olacağım. Kimse doktor ve uzman olmayan kişilere böyle işlem yaptırmasın" diye konuştu.

Kuaförde silikon yaptırdı: Dudakları alınabilirKuaförde silikon yaptırdı: Dudakları alınabilir

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, yaşananlarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Botoks ve dermal dolgu işlemlerinin sadece uzman ve medikal estetik sertifikasına sahip doktorlar tarafından yapılabileceği belirtilen açıklama, şöyle:

"Bilindiği üzere botoks ve dermal dolgu işlemleri sadece uzman tabipler ile medikal estetik sertifikasına sahip hekimler tarafından yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılabilmektedir. Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin bu tür tıbbî işlem olarak nitelendirilen işlemleri yapmasına izin verilmemektedir. Yine kanunlarımıza göre 'Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır' hükmü düzenlenmiştir. Yaşanan son olaylarla ilgili olarak; kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak, evinde bazı vatandaşlarımıza botoks işlemi yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hakkında Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğümüz kanalıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu Bakanlığımızca takip edilmektedir." (ADANA/DHA)

Silikon mağduru yalnız değilmiş!Silikon mağduru yalnız değilmiş!