Denizlerin anmasına Denizli'de izin verilmedi!

Denizli Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümünde yapmak istediği basın açıklaması yapmak istedi. Kaymakamlık gerekçe olarak açıklama metnini beğenmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Denizli’de ölümlerinin 45'inci yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için basın açıklaması yapılacağını duyuran Denizli Emek Gençliği, bu sabah anmaya izin verilmediğini öğrendi.

Evrensel'in haberine göre, Emek Gençliği, Merkezefendi Kaymakamlığı’na iki gün önce basın açıklaması yapılacağını bildirmişti. Kaymakamlık, Emek Gençliği yöneticisini Merkezefendi Kaymakamlığı’na çağırdı. Kaymakamlıktan, basın açıklaması için izin verildiği ancak açıklama metninin kaymakam tarafından beğenilmediği için imzalanmadığı bilgisi verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Emek Gençliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in katledilişlerinin üzerinden 45 yıl geçti. Geçen bunca zamana rağmen ne Denizlerin mücadelesinden ne de onları anmaktan asla vazgeçmedik. Bugün kaymakamlıktan edindiğimiz bilgiye göre 6 Mayıs’ta yapacağımız basın açıklaması yasaklandı. Hiçbir gerekçe belirtmeden yasaklanan basın açıklamamız Denizli’deki keyfi uygulamaların sadece biri."