Barış akademisyenlerinden Gülmen ve Özakça için açlık grevi

Akademisyenler, açlık grevindeki eğitimciler için açlık grevine başlıyor; grev dönüşümlü sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görevlerinden ihraç edilen eğitim çalışanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Barış Akademisyenleri, açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. Gülmen ve Özakça 57 gündür ,ihraç edildikleri işlerine geri alınma talebiyle açlık grevinde.

Barış Akademisyenleri Ankara Yüksel Caddesi'nde açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça'nın taleplerine destek olmak için açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Açlık grevine ilk başlayacak kişinin Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan olduğu bildirildi.

'BİR GECE YARISI İŞLERİNDEN EDİLENLER'

Akademisyenler başlayacakları açlık grevini, "Bir geceyarısı KHK’si ile işlerinden edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça, işlerine geri dönme talepleriyle Ankara’nın ortasında, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 56 gündür açlık grevindeler. İşlerini geri isteyen arkadaşlarımıza destek olmak için bir grup Barış Akademisyeni olarak bulunduğumuz yerlerden sesimizi yükseltiyoruz: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir!’’. Bedenlerini 56 gündür açlığa yatırmış arkadaşlarımızın sesine ses katmak, açlığına ortak olmak için bulunduğumuz kentlerde süreli-dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz" açıklamasıyla duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinde risk artıyorGülmen ve Özakça'nın açlık grevinde risk artıyor