İstanbul Valiliği'nin vapur yasağına tepki

1 Mayıs dolayısıyla dün sabah saatlerinden itibaren iptal edilen vapur ve motor seferleri yasağı gece de sürdü. Kutlamalar bitmiş olmasına rağmen ulaşım yasağı nedeniyle Anadolu Yakası'na geçmek isteyenler zor anlar yaşadı. Bir çok kişi 'Taksi tutacak paramız yok, nasıl evimize döneceğiz?' diyerek valiliğe tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1 Mayıs mitingi gerekçe gösterilerek dün İstanbul genelinde çok sayıda yol ulaşıma kapatıldı, vapur ve motor seferleri iptal edildi. Mitingin öğleden sonra bitmesiyle saat 17.00'de kaldırılması beklenen vapur ve motor yasağı hiçbir gerekçe gösterilmeden gece de sürdü. Akşam iskelelere gelenlere görevliler seferlerin başlatılmadığı bilgisini verince tartışmalar yaşandı.

TEK ULAŞIM TAKSİ

Evlerine gitmek için Beşiktaş'taki vapur iskelesine gelenler, seferlerin yapılmamasına tepki gösterdi. Saat 21.30 itibariyle seferlerin yapılmadığı görüldü. Bir yetkili, "Valilikten izin bekliyoruz, henüz bir açıklama yapılmadı, büyük ihtimalle bugün açılmaz" diyerek gelenleri başka yerlere yönlendirdi.

Vapur iskelesinin önünde bekleyen taksiciler, birkaç kişiyi alarak Kadıköy ve Üsküdar'a dolmuş gibi çalıştı.

'PARAM YOK NASIL TAKSİYE BİNEYİM?'

Vapur iskelesinde bekleyen bir kişi, "Bana ne 1 Mayıs'tan, ben evime gitmek istiyorum. Param yok, taksiye bu kadar parayı nasıl vereyim" diyerek sefer yapılmamasına tepki gösterdi.

TEK SEFER YOĞUNLUĞU

Tepkilerin artması üzerine bir seferliğine saat 21. 45'te Barbaros Hayrettinpaşa İskelesi'nden Kadıköy'e vapur kaldırılacağı anonsu yapıldı. Anonsu duyan kişilerin koşarak tek vapura yetişmeye çalıştıkları görüldü. Koşanların fazlalığı nedeniyle biraz daha bekletilen vapur, 15 dakikalık gecikmeyle 22.00 sıralarında hareket etti.

Seferler bu sabah itibariyle normale döndü.

Etiketler istanbul vapur yasak