Rakka'da YPG yerine TSK önerisi gündemde

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'la görüşmesinde, YPG'yi devreden çıkarmak için TSK’nin Rakka operasyonunda lojistik destekle sınırlı kalmayıp, doğrudan cepheye gitmesi seçeneğini masaya sürebileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'ya yönelik hava bombardımanı sonrası ABD'li küçük bir zırhlı birlik SDG'yle birlikte sınırda devriye atmaya başlarken, Türkiye YPG'yi devreden çıkarmak için yeni seçenekleri gündemine aldı. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump'la görüşmesinde, 'Rakka operasyonunda YPG yerine TSK kara gücü olsun' önerisini iletebileceğini yazdı.

Zeyrek'in yazısını ilgili bölümü şöyle:

ABD Ankara’nın “Rakka operasyonu için Suriyeli Araplardan ordu kuralım”önerisine sıcak bakmıyor. Gerekçe ise şöyle: Eldeki bir kuş, daldaki iki kuştan iyidir...

O halde adaylığı sırasında Irak ve Suriye’deki Kürt grupları ‘kahramanı’ ilan eden Trump’ı Rakka konusunda ikna edecek tek bir senaryo kalıyor: TSK’nın Rakka operasyonunda lojistik destekle sınırlı kalmayıp, doğrudan cepheye gitmesi.

Türkiye bunu göze alır mı?

Guardian: ABD-Kürt paktı güçleniyorGuardian: ABD-Kürt paktı güçleniyor

Etiketler Trump ABD TSK Rakka YPG