'Sizin KHK'larınız varsa bizim de kahkalarımız var'

Barış imzacısı akademisyenler, yaşanan son ihraçlarla ilgili sosyal medya hesaplarından yaşananlarla ilgili paylaşımlarda bulundular.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - 689 sayılı OHAL KHK’sı ile üniversitelerinden atılan Barış imzacısı akademisyenler sosyal medya hesaplarından ihraç edilmelerini değerlendirdi. Akademisyenler barış taleplerinden geri adım atmayacaklarını belirterek mücadeleye devam mesajı verdiler.

İşte bazı değerlendirmeler:

Ekber Doğan (Mersin Üniversitesi): Beni ve bir sürü Barış imzacısı dostumu bir defa da KHK'yla atmışlar. Ne diyeyim.. Bizim için onurdur sizin bu kararınızın muhatabı olmak. Şüpheniz olmasın ki özgürlük, eşitlik tutkumuz, insanlık değerlerimiz, genelleşmiş bolluk ve barış hayallerimiz ve mücadeleyle yeniden yeniden tazelenen dostluklarımızla karşınızda dikilmeye devam edeceğiz.

Ceren Salmanoğlu (Ankara Üniversitesi): Akademiyi akademi yapan, Barış kadar kıymetli hocalarımın ve dostlarımın yanında yerimi almaktan onur duyarım. Not: Sizin KHK'larınız varsa bizim de dayanışmamız, mücadele inadımız ve kahkalarımız var.

Mustafa Şener (Mersin Üniversitesi): Sizden korkan sizin gibi olsun!

Turan Keskin (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi): Ben de nihayet 29 Nisan tarihli ve 689 numaralı KHK ile Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki görevimden ihraç edildim. Öncelikle yaklaşık 15 aydır süren sancılı ve boğucu bir sürecin sonunda durumun kesinliği üzerinden bir miktar rahatladım. Üstelik, işgüzarlığı kendinden menkul üniversite yönetimi bizleri açığa alarak ülke gündeminin o absürt fakat aşındırıcı enflasyonunda zinhar geri durmayarak kendi tekil yerini belli etti. Bu kararda belirleyici olan idareci ve hocalar tarihe Barış İmzacılarını ihraç edenler olarak geçtiler. İmzaladığım metindeki barış çağrısı her zaman arkasında alnımın akıyla duracağım bir çağrıydı. Bunun bedeli meslekten men edilmekse başım gözüm üstüne... (HABER MERKEZİ)