Paris suikastı yeniden soruşturulacak

Öldürülen kadın siyasetçilerin soruşturması yeniden açıldı. Belgeler yeniden incelenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - 9 Ocak 2013’te Paris'te öldürülen 3 Kürt kadınının ailelerinin, katil zanlısı Ömer Güney’in şüpheli ölümü nedeniyle kapanan soruşturmanın devamı için yaptığı başvuru sonrasında soruşturmanın yeniden açıldığı iddia edildi. AFP’nin soruşturma ekibine dayandırdığı iddiasına göre, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in ailelerinin başvurusu üzerine Paris cinayetine ilişkin yeni bir ön soruşturma açıldı.

Ailelerin Fransa'da Terörle Mücadele Savcılığına verdiği belgeler Türkçe'den Fransızcaya tercüme edilmesi için bekleniyor.

Soruşturmanın Terörle Mücadele Savcılığı tarafından açıldığının belirtildiği haberde, soruşturmayı yürütmesi için Terörle Mücadele Alt Birimi SDAT’ın görevlendirildiği kaydedildi. Ailelerin avukatı Antoine Comte’nin görüşlerini de paylaşırken, Comte, "yeniden soruşturma açılması kararının ‘aileler için büyük bir teselli’ olduğunu" söyledi.

Katil zanlısı Ömer Güney, davanın başlamasından bir kaç hafta önce, 17 Aralık 2016'da cezaevinde ölmüştü. Güney'in daha önce duruşmaları sürekli erteleniyordu. Davanın 23 Ocak tarihinde Paris Ceza Mahkemesi'nde başlamasından hemen önce Güney'in şüpheli ölümünün ardından dava fiili olarak kapatılmıştı. (HABER MERKEZİ)