Yarkadaş'tan 'vip hâkimler' iddiası

Yeni atanan 900 hâkimden 800'ünün AK Partili il ve ilçe yöneticilerinden oluştuğunu belirten CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni iddialarda bulundu: Danıştay başkanının kızı ve Bakan Bozdağ'ın özel kalem müdürü vip hakim olarak atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hâkim-savcı atamalarını mercek altına alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 'Saray' onaylı dediği listedeki 'AK Partili isimleri' kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Önceki gün yaptığı açıklamayla yeni atanan 900 hâkimin 800'ünün AK Parti il ve ilçe yöneticilerinden oluştuğunu belirten Yarkadaş "Yargı 24 Nisan'daki hâkim atamalarıyla, AKP'nin bir kolu haline getirildi. Liste Saray'da onaylandı ve son şeklini aldı. AKP'nin vip hakim listesini irdeledikçe skandal büyüyor" dedi.

'DANIŞTAY BAŞKANI'NIN KIZI DA ATANDI'

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın özel kalem müdürünün de 'vip hâkim' listesinde olduğunu anlatan Yarkadaş, şu açıklamada bulundu:

"CHP'nin referanduma ilişkin başvurusunu jet hızıyla reddeden Danıştay'ın Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu da bunlardan biri... Gonca Hatinoğlu, başvurumuzun reddedildiği gün hâkimlik görevine atanmış. Ne tesadüf değil mi! Gonca Hatinoğlu, avukatlık stajını Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapmıştı... Eşi Volkan Hatinoğlu da Saray'ı inşa eden Rönesans adlı şirkete yönetici olarak atanmıştı. Şimdi görüyoruz ki Gonca Hanım da AKP'li 800 avukatla birlikte vip hâkim- partili hâkim kontenjanından göreve atanmış... Bu durum, yoruma gerek bırakmayacak denli açık... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Özel Kalem Müdürü Muhammed Said Pamukçu da mülakatı kazanan isimler arasında."

Yarkadaş, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Günaydın'ın da 'partili hakim' kadrosundan göreve başlatıldığını belirtti ve ekledi: "Partili hakim mekanizması hızla oluşturuluyor. Örneğin Samsun Bafra'da Ersan Oktaş isimli AKP Belediye Başkan Aday Adayı da 24 Nisan'da hakim olarak atandı. Oktaş, bir önceki dönem, AKP Bafra Belediye Meclis üyesiydi... Keza AKP Bafra Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sekmen de aynı gün hakim olarak atandı. AKP Buca Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Kocagöbek de listede.  AKP Konya Milletvekili Adayı Muhammet Selman Harmankaya da şanslı isimlerden... AKP adayı olmak, hakimlik kapısını açtı."

DAVA AÇILIYOR

Yarkadaş, avukatları Turan Aydoğan'ın, atamalara ilişkin iptal davası açacağını da ifade etti.

(HABER MERKEZİ)