Anaokulu çocuklarına 'şehitlik' gösterisi

Kayseri'deki 23 Nisan kutlamalarında anaokulu öğrencilerin ellerine oyuncak silahlar verildi. Çocuklar çatışma anını canlandıran bir gösteri sundu. Çatışmada vurulan bir çocuğun üzeri bayrakla örtüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'deki 23 Nisan kutlamalarında anaokulu öğrencilerin ellerine oyuncak silahlar verildi. Çocuklar çatışma anını canlandıran bir gösteri sundu. Çatışmada vurulan bir çocuğun üzeri bayrakla örtüldü.

Kayseri'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler, öğretmenler velilerin katıldığı törende şiirler okundu, seymen ve mehter gösterileri yapıldı.

cocuk1

Törende Şükrü Malaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin 'Kınalı Kuzular' ve '15 Temmuz' gösterisinde, temsili bir çatışma anı sergilenerek, bir askerin vurulması canlandırıldı. Vurularak öğrencinin üzerine Türk bayrağı örtüldü.

cocuk2

Gösteri, salonu dolduran veliler tarafından alkışlanırken, bazı protokol üyeleri çocuklara silahla gösteri yaptırılmasını eleştirdi. (KAYSERİ/DHA)