İstanbul'da YSK protestoları

YSK'nin mühürsüz oyları geçerli sayması İstanbul'da protesto edildi. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Avcılar'da yürüyüş yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bu akşam da, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) referandum itirazlarını reddetmesi ve mühürsüz oyları geçerli kabul etmesi protesto edildi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 19.30'da yaklaşık 200 kişilik bir grup toplandı. "Hayır, biz kazandık" pankartı taşıyan protestocular, "Her yer hayır, her yer direniş" sloganları attı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık, ara sokaklarda eylemini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat ara sokaklarda sloganlar atarak yürüyen grup, tekrar Bakırköy Özgürlük Meydanı'na geldi. Bazı kişiler de balkona çıkarak eylemcilere destek verdi.

bakirkoy Bakırköy

KADIKÖY'DE SEMBOLİK OY PUSULALARI YAKILDI

Bir grup protestocu, saat 19.30’da, Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandı. "Referandum iptal edilsin" pankartı açan eylemciler, "Kadıköy uyuma Hayır'ına sahip çık", "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor" sloganları atarak yürüyüşe geçti. Ara sokaklarda yürüyen grup, tekrar Bahariye Caddesi'ne geldi.

"Evet" ve "Hayır" yazılı sembolik oy pusulalarını yakan grup, halay çektikten sonra dağıldı.

BEŞİKTAŞ KARTAL HEYKELİ ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Beşiktaş Kartal Heykeli önünde, saat 19.30'da toplanan protestocular, "Referandum iptal edilsin" açarak yürüyüş yaptı. Güvenlik önlemi alan polislerin grubu arkasından yürüyerek takip etti. Bir polis helikopteri de grubu havadan izledi.

Ara sokaklardaki yürüyüş sırasında binaların pencerelerine çıkanlar tencere tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi.

AVCILAR'DA YÜRÜYÜŞ

Avcılar'da, 50 kişilik grup bugün saat 19.30'da araç Marmara Caddesi'ndeki Deprem Anıtı önünde bir araya geldi. "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor" yazılı pankartı taşıyan protestocular, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı. Zaman zaman alkışlı protesto yapan grup, Belediye Havuz Meydanı önüne kadar yürüdü.

Polis geniş güvenlik önlemi alırken protestocular, yürüyüşe başladıkları anıtın önünde eylemi sonlandırdı. (İSTANBUL/DHA)

avcilar Avcılar