Referandumun rekor kıran kanalı

Milliyet yazarı Sina Koloğlu seçim özel programlarını köşesine taşıdı. Koloğlu'na göre en çok yayında kalan isimler Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya oldu. İkili seçim gecesi yaklaşık FOX'ta 8 saat boyunca yayın yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandum gecesi Türkiye ekran başına kitlendi. Seçim özel yayını yapan özel TV kanalları izleyici kitlesini çekmek için birbirleriyle yarıştı. Referandum gecesi yaşanan reyting yarışmasını Milliyet yazarı Sinan Koloğlu köşesine taşıdı.

'Evet-Hayır televizyonu' başlıklı köşesinde seçim programlarını yazan Koloğlu'na göre en uzun yayını yapan FOX TV oldu. Öte yandan 16 nisan Reyting sonuçları açıklandı. FOX'un seçim programları reyting listesinde zirveye ulaştı. FOX'ta Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya yaklaşık 8 saat boyunca ekranda kaldı, canlı yayında sandık sonuçlarını ekran başındaki milyonlarca seyirciye aktardı. İsmail Küçükaya başarısını programda pasta keserek kutladı.

'Adil Gür'ün seçim gecesinin en çok merak edilen isim olduğunu yazan Koloğlu'nun köşesinden bazı bölümler şöyle;

"Referandum gecesi ekranda 25 moderatör görev yaptı. Ortalama moderatör başına üç konuk düştü. En uzun ayakta kalanlar İsmail Küçükkaya-Fatih Portakal (FOX) ile Cem Öğretir ve Salih Nayman (A Haber-Atv ortak yayın) oldular.

Gecemizin bir önemli konusu ‘araştırma şirketleri’ydi. Malum üzerinde çok spekülasyonlar döndü. “Tutturamazsam, işi bırakırım” demeye kadar vardı iş. “Yüzde 60 evet çıkacak” diyen Adil Gür, gecenin en merak edilen ismiydi ve A Haber ve Atv ortak yayınındaydı. “Burada suçlu aramak doğru değil. Neden 3-5 puan aşağıda çıktı. İstatistiki olarak elbette araştıracağız” dedi. Son yorumunu canlı yayında yaptı, yüzde 52’nin üzerinde bir rakamla seçimin tamamlanacağını söyledi. O rakam da tam olmadı. Gecenin en çok sevinenleri ve bunu en iyi ekrana getireni Atv ve A Haber ortak yayını oldu. Stüdyosunun genişliği ve sunumdaki renkliliğiyle bu kervana katılan diğer kanalların önüne geçti diyebilirim. TGRT’nin mehter takımı şovunu stüdyoya taşıması, gecenin unutulmazıydı. Ekran konuklarında ‘siyasi renkler’ de evet öndeydi.

“Fazla söze gerek yok, durum budur, ayrıntıları merak ediyorsanız ekranın yanında, Türkiye genelinde ve şehirlerde durum nedir takip edebilirsiniz” mesajını verdi Show TV. Pazar günü haberlerini Pınar Erbaş sunuyordu, yine o ekrandaydı. Hani Jülide Ateş Ablası gelsin durumu olmadı. Herhangi bir pazar akşamını yaşadığımızı bizlere hissettirdi. ‘Bir Sorun Mu Var?’ yarışması tekrar bölümünü saat 20.00’de vermeye başladı. Çok izlenen kanallar, film ve dizi tekrarlarına geçti  saat 24.00’ten sonra. Sadece Atv ve  A Haber sabaha kadar devam etti. (HABER MERKEZİ)