Yüzde 81 hayırcı ilçede AK Parti'den kutlama

Cizre'de yüzde 81.26 'hayır' çıkan referandum sonuçlarını Ak Partililer hayal çekerek kutladı. Çukurca'da ise AK Partililer sonucu "Oylarımızı yüzde 500 artırdık. Rekor bizde" diye kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumda yüzde 81.26 oranında 'hayır' oyu çıkan Şırnak'ın Cizre ilçesinde, AK Partililer halay çekerek kutlama yaptı.

Cizre'de dün halk oylamasında yüzde 47 bin 86 seçmen 'hayır', 10 bin 858 seçmen ise 'evet' oyu kullandı. 'Hayır' oylarının oranı yüzde 81.26 olurken, 'evet' oylarının oranı yüzde 18.74'te kaldı. Buna karşın Ak Parti Cizre İlçe örgütü, Türkiye genelinde yüzde 51.41 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öngören anayasa değişikliğinin geçmesini kutladı.

KÜRTÇE TÜRKÜ SÖYLEDİLER

İlçe örgütünün bulunduğu Adliye Sokak üzerine kurulan müzik sistemi eşliğinde yerel sanatçılar Kürtçe ve Türkçe şarkılarla türküler söylendirdi ve Ak Partililer müzik eşliğinde halay çekti.

Ak Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven, ortaya çıkıp oynayanların ve sanatçıların üzerine sık sık para atarak sevinç gösterisinde bulunurken, 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıldı.

'ÇKURCA'DA OYUMUZU YÜZDE 500 ARTIRDIK'

Hakkari'nin çukurca ilçesinde de AK Partililer sonuçtan memnun AK Parti Çukurca İlçe Başkanı İbrahim Halil Yıldız, "Türkiye'de artış rekor bizde. Oylarımızı yüzde 500 arttırdık" dedi. Yıldız, şöyle dedi:

"Çukurca'da Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde yüzde 7, 1 Kasım'da ise yüzde 8.9 oy aldık. Dün yapılan anayasa değişikliği halkoylamasında ise Çukurca üzerine düşeni yaptı. 'Evet' oyları rekor derecede arttı. Yüzde 7 olan oyumuzu yüzde 39.34'e çıkardık. Ülkemize, 'Bizim ayrımız- gayrımız yok' diyerek kökeniniz ne olursa olsun vatanının, bayrağın, şehitliğin, kardeşliğin mukaddes gücü için, mukaddes şahlanışa sahip çıktık. Bu bizim için çok büyük bir başarı" dedi. (ŞIRNAK/DHA)

Etiketler AK Parti kutlama cizre