'Hayırcılar şerefsizdir' diyen belediye başkanı hakkında suç duyurusu

CHP'li Ali Şeker, Ökkeş Namlı hakkında savcılığa başvurdu. Namlı, 'hayırcılar şerefsiz' demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İBB çalışanı Ö.A. ve AK Parti'li Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı hakkında suç duyurunda bulundu. Ö.A. ve Namlı hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve tehdit" suçlamasıyla dava açılması istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Ö.A., sosyal medyada "17 Nisan günü savaşı kazanınca bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET çilere HELALDİR” şeklinde paylaşım yaptı. İBB'nin açığa aldığı Ö.A. hakkında, CHP milletvekili Ali Şeker suç duyurunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede "Şüpheli şahısın bu söylemleri halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek nitelikte olup ayrıca nefret suçu anlamında da değerlendirilmelidir" denildi.

Ö.A. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve tehdit" suçlamalarıyla dava açılması talep edildi.

İBB, 'ganimet' paylaşımına soruşturma açtıİBB, 'ganimet' paylaşımına soruşturma açtı

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA'

Şeker, Gaziantep Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı hakkında da savcılığa başvuru yaptı. Namlı dün yaptığı konuşmada, "Hem ekmeğini yiyip hem hastaneye gidip ondan sonra da ‘Hayır'cıyım demek şerefsizliktir. Seçimden sonra sizlerin çoluk çocuğu dururken onları orda koyarsam namerdim" ifadelerini kullanmıştı.

Ali Şeker, Namlı hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve tehdit, görevi kötüye kullanma, hakkın kullanımını engellemeye çalışma" iddiasıyla dava açılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

Düziçi Belediye Başkanı Namlı: Hayırcıyım diyen şerefsizdirDüziçi Belediye Başkanı Namlı: Hayırcıyım diyen şerefsizdir