Uca: Açlık grevlerine sessiz kalmayın

57 gününe giren açlık grevine destek sürüyor. Açlık grevini, 20 kişilik yeni bir grup devraldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutuklularla dayanışmak amacıyla 2 gün önce açlık grevine giren aileler ve siyasetçiler, basın açıklaması yaparak açlık grevine duyarlılık çağrısı yaptı. Grevin ikinci günü geride kalırken, ailelerin yanı sıra DBP, HDP, TJA ve DTK’den siyasetçiler grevi birinci gruptan devralarak, süresiz dönüşümlü açlık grevine başladı. Greve başlayanlar arasında HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, tutuklu aileleri ve kurum temsilcileri yer aldı.

UCA: SESSİZ KALINMAMALI

Açlık grevini devreden HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, kısa bir konuşma yaparak, cezaevindeki tutukluların sadece kendi talepleri için greve gitmediklerini açıkladı. Uca, 57. gününe giren açlık grevi için bütün Türkiye'nin ve Avrupa'nın sessiz kalmayarak dayanışma göstermesi gerektiğini söyledi.

'TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR'

78’ler Derneği Diyarbakır Şubesi üyesi Aziz Çelik ise “Tutsakların, çocuklarımızın talepleri insani taleplerdir. Onların talepleri bizlerin de talebidir. Bu taleplerin karşılanması için bizler de sonuna kadar tutsakların yanında olacağız. Bir an önce bu taleplerin karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu. (DUVAR)