Çerkezköy'de fabrikada patlama

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamanın ardından yayılan gazdan etkilenen 79 işçi hastaneye kaldırıldı. AFAD ekipleri, bebekli kadın çalışanlara, "Durum netleşene kadar bebeğinizi emzirmeyin" uyarısında bulundu. Valilik, yapılan ölçümlerde insan sağlığına zararlı maddeye rastlanmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde kurulu bulunan bir tekstil fabrikasında patlama meydana geldi.

Dumandan etkilenen 79 işçi hastaneye kaldırıldı. Bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlama sonrası havaya yayılan gaz nedeniyle Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi’nde kırmızı alarm verildi.

AFAD ekiplerinin müdahale ettiği olayda fabrikanın bulunduğu sokak çembere alındı, organize bölge müdürlüğündeki fabrikalar, işçilerini tahliye ederek evlerine geri gönderdi.

Yapılan ölçümlerin ardından Tekirdağ Valiliği'nden şu açıklama yapıldı: "İlimiz Kapaklı İlçesi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren boya-kimya fabrikasında 12.04.2017 tarihinde saat 06.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle yangın meydana gelmiş olup, yangın itfaiye yetkililerince kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. AFAD tarafından bölgede gerekli ölçümler yapılmış olup, çevreye ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir maddeye rastlanmamıştır."

FABRİKA ÖZÜR DİLEDİ

Patlamanın meydana geldiği fabrikanın yönetimi de olayla ilgili açıklama yaparak "teknik bir problem sonucu oluşan yangın" ifadelerini kullanarak özür diledi. Fabrikadan yapılan açıklamada, şu şekilde:

"Saat 06.30 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan polyester reçine üretimi yapılan firmamızda niteliğini araştırdığımız teknik bir problem sonucu üretim bölümümüzün sınırlı bir bölümünde yangın oluşmuştur. Firmamıza ait yangın söndürme sisteminin anında devreye girmesi ve Çerkezköy OSB itfaiyesinin hızlı müdahalesiyle yaklaşık yarım saat içerisinde yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir. Yangın sonucunda oluşan dumanın analizi, AFAD ve yetkili kurumlar tarafından da yapılmış olup, toksik etki yaratacak herhangi bir kimyasal bulgusuna rastlanmamıştır. Olayın vuku bulmasının ardından maruziyet altında kalan sınırlı sayıda kişinin bölgemizde bulunan hastanelere başvurduğu bilgisi alınmıştır. Hastane yetkililerinden alınan bilgi çerçevesinde, bu kişilerin basit solunum sıkıntıları sebebiyle hafif tedavi altına alındıkları ifade edilmiştir. Konuya ilişkin oluşan endişeler sebebiyle tüm kamuoyundan, sanayicilerimizden ve bölgemizde çalışan bütün çalışanlardan özür dileriz."

OSB: MESAJ GERÇEK DEĞİL

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından atıldığı ve içerisinde "emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir" ifadeleri içeren mesajın da gerçek olmadığı belirtildi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, mesajın kendileri tarafından atılmadığı ve itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

FABRİKAYA 3 MİLYON LİRA CEZA KESİLMİŞTİ

Patlamanın meydana geldiği fabrikaya, 10 gün ağır kokuya neden olan ve çocukların maske takarak okula gitmek zorunda kaldığı, atıkların kontrolünü yapmadığı gerekçesiyle 3 milyon lira idari para cezası kesildiği ortaya çıktı.

Geçen Şubat ayında meydana gelen olayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kimyasal atığı bertaraf tesislerine göndermek yerine kanalizasyona boşaltan firmanın sahiplerine endüstriyel atığın arıtıldığının kontrolünü yapmadığı gerekçesiyle 3 milyon lira, atığı tanker ile okulun kanalizasyonuna boşaltan firmaya ise 212 bin lira para cezası kesmişti. (DHA)