Sinan Oğan'ın yanına silahla gelen genç serbest

Sinan Oğan'ın Bafra'daki esnaf ziyaretinde silahla görülen genç gözaltına alındı. "Orada oluşum tamamen tesadüf" diyen zanlı adliyeden serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'un Bafra İlçesi'nde 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programı kapsamında Sinan Oğan'ın esnaf ziyareti sırasında korumaları tarafından farkedilince kaçan 19 yaşındaki S.A. üzerindeki kuru sıkı tabancayla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlı serbest bırakıldı.

Genel başkan adayı olunca MHP'den ihraç edilen Oğan referandum çalışmaları kapsamında dün Samsun'un Bafra İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. Oğan, saat 16.30 sıralarında konuşma yapacağı Bafra Belediyesi Kültür Merkezi salonuna doğru giderken, Belediye Caddesi üzerinde esnafla sohbet etti. Bu sırada korumalar belinde silah olan 19 yaşındaki açıköğretim üniversite öğrencisi S.A.'yı farketti.

Korumaların "Belinde silah var" diye bağırmasıyla birlikte şüpheli genç koşarak kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis, Barış Mahallesi'nde oturan S.A.'yı kuru sıkı tabancasıyla birlikte gözaltına aldı. Şüpheli ifadesinde, “Benim olayla ilgili hiçbir bilgim yok. Ben silahları severim. Orada oluşum ise tamamen tesadüf. Ara sokakta muhasebeci arkadaşım var onu beklediğim sırada kalabalığın içinde kaldım. Daha önceden de kuru sıkı silah yakalattığım için korumalar silahı var deyince korkup kaçtım” dedi.

Oğan: Bize suikast hazırlarken kaçtılarOğan: Bize suikast hazırlarken kaçtılar

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevkedildi.

(DHA)