Prof. Mehmet Ali Ağaoğulları'nın emeklilik töreni için rektörlük yasağı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Mehmet Ali Ağaoğulları için okulda emeklilik töreni düzenlenecek. Rektörlüğün törene 'fakülte dışından kimsenin alınmaması' talimatı verdiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (SBF) emekli olan Prof. Dr. Mehmet Ali Ağaoğulları için SBF Aziz Köklü Salonu’nda tören düzenlenmesi planlandı. SBF'de öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya törenden bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankarü Üniversitesi Rektörlüğü'nün törene Ağaoğulları'nın ailesinin, arkadaşlarının ve ihraç edilen akademisyenlerin alınmaması talimatı verdiğini duyurdu.

KAMPÜSE KİMSE ALINMAYACAK

Yalçınkaya, talimatı Hukuk Fakültesi ve SBF dekanlarının sözlü olarak ilettiğini ve bu kararla kampüse dışarıdan hiç kimsenin alınmayacağını belirterek şunları aktardı:

“Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlıkları sözlü olarak, hiçbir kurala, hiçbir düzenlemeye, hiçbir yasaya atıf yapmadan, yalnızca Rektörlüğün sözlü olduğu iddia edilen talimatıyla, yarınki etkinliğimize değil atılan hocalarımız ve meslektaşlarımız, değil diğer üniversitelerden hocalarımız ve meslektaşlarımız, dışarıdan hiç kimseyi almayacaklarını, hatta konuşmacımız, oturum yöneticimiz dahil ve hatta Mehmet Ali Hocamızın ailesinin dahi kampüse giremeyebileceğini belirttiler.”

Kampüsün kapalı cezaevine dönüştürüldüğünü belirten Yalçınkaya, etkinliğin 7 Nisan saat 15.00'da Mülkiyeliler Birliği'nde olacağını duyurdu. (DUVAR)