HDP bileşenlerine ve sosyalistlere gözaltılara tepki

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne, HDP bileşenlerine ve sosyalistlere yönelik gözaltılara karşı, basın açıklamasıyla tepki gösterildi. HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya, referandumda 'Hayır' için yapılan çalışmaların engellenmeye çalışıldığını belirterek, “İktidarın yasakçı tavrı 'Hayır'ın sesini kesemeyecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İki gün önce yapılan operasyonlarla gözaltına alınan kişilerden 12'sinin tutuklamasının ardından bugün de Ankara, Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul'da 8 sosyalist gözaltına alındı. Ankara'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Suat Çorlu, HDP disiplin kurulu üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik de gözaltına alınanlar arasında.

Son iki gündür süren operasyonlarda Devrimci Parti, Partizan, Toplumsal Özgürlük Gazetesi ve Halkevleri üyelerine yönelik gözaltılar devam ediyor.

ESP'DEN TEPKİ

ESP Ankara İl Örgütü, İnsan Hakları Derneği'nde yaptığı basın açıklamasıyla gözaltılara tepki gösterdi. 'Hayır' kampanyasının gözaltılar ve tutuklamalar altında da olsa yürüyüşüne devam edeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“ HDP'ye ve bileşenlerine yapılan bu saldırılar, giderek toplumsal muhalefete yönelmiştir. Genel Başkan ve Partili üyelerimizin gözaltına alınması, çalışmalarımızın engellenmeye çalışılması, 'Birlikte Hayır' çağrısı ile diktatörü durdurmak isteyenlere yönelik bir saldırıdır. Genel başkanımız Çiçek Otlu dahil olmak üzere tüm gözaltılar serbest bırakılmalıdır.”

'MEŞRULUKLARI SORGULINIYOR'

Saldırıların HDP'yi ve bileşenlerini hedef aldığını belirten HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya, şu açıklamayı yaptı: “Bu yaptıkları hukuksuz uygulamaları ve saldırgan tutumları, onların varlığının toplum nezdinde de meşruluğunu sorgulatmaktadır. İktidarın yasakçı tavrı ne hayırın sesini kesebilir, ne de gücünü bitirebilir. Hayır bu ülkenin vicdanlı insanlarının, bu toplumun özgürlüğünden, eşitliğinden yana olan insanlarının meşru demokratik talebidir. Ne gözaltılar, ne tutuklamalar ne de sokakları bize yasak kılmanız bizim gerçeğimizi, bizim haklılığımızı yok edemez.”

Etiketler tepki gözaltı İHD esp