'Yurtdışı sandıklarında 7 günde 57 ihlal'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl: Yurtdışındaki referandum oylamasında ihlaller yaşanıyor. Yedi günde 57 ihlal tespit ettik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerini genişleten anayasa referandumu için yurtdışında 27 Mart'ta başlayan oylamada ihlaller yapıldığı öne sürüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ilk 7 günde 57 ihlal girişiminin tespit edildiğini söyledi. Bingöl, "Yurt dışı Seçim Kurulu’na yapılan itirazların 7’si sonuçlandı, itirazların 5’i hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi" dedi.

'MÜKERRER OY TEŞEBBÜSÜ'

Referandum öncesi yurt dışı seçmenlerle ilgili çalışmaları yürüten Bingöl, ilk yedi günde sandık görevlilerinin 57 ihlal girişimi tespit ettiğini söyledi. Bingöl Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Tutanakları incelediğimizde mükerrer oy kullanma, yurt dışı seçmen listesinde olmamasına rağmen oy kullanma veya kullanmaya teşebbüs, açık oy verme, cep telefonu ile kullandığı oyu kayıt altına alma gibi bir dizi seçim kurallarına aykırı girişim olduğunu görüyoruz" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK'

Tespitlerin tamamının CHP’nin sandık görevlileri tarafından yapıldığını ve tutanağa bağlandığını aktaran Bingöl, "Yurtdışı Seçim Kurullarına ulaştırılan itirazların şu ana kadar 7’si sonuçlandı. 5 itiraz hakkında Ankara Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

'İHLALLER ARTABİLİR' UYARISI

Bingöl'ün, "İlk yedi günde bu kadar tutanağın tutulmuş olması, usulsüzlük ve seçim yasası ihlallerinin artarak devam edeceğini de gösteriyor" sözleri de dikkat çekti. (Kaynak: Hürriyet)