Bağımlıların sarhoş olduğu merkezin izni yokmuş

Bağımlılara tedavi hizmeti veren bir merkezde içki içilmesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, açıklama yaptı. Açıklamada, merkezin tedavi izninin olmadı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı, madde bağımlılarının içki içtiği tedavi merkezinin, izni bulunmadığı açıkladı. Daha önce merkez hakkında yapılan bir ihbar üzerine inceleme başlatıldığını aktaran Sağlık Bakanlığı, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Antalya'nın Kepez ilçesinde "Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Zehir Savaşçıları Akademisi" isimli merkezde madde bağımlısı gençlere tedavi veriliyordu. Merkezin mahzen kısmında içki olduğu öğrenen bağımlılar, kapıyı kırıp içeri girdiler. Bazı gençler sarhoş olurken bazıları da alkol kullanımı nedeniyle krizi geçirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Tesisin, tedavi merkezi kullanılmasına dair bir izni bulunmadığı belirtilen açıklamada, kuruluş hakkında daha önceden inceleme başlatıldığı belirtildi.

Denetimlerin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "İncelemeler neticesinde kusuru bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır" denildi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"Medyada, 'Bağımlı yapan bağımlılık merkezi' başlığıyla yer alan ve Antalya’da bir sağlıklı yaşam merkezi ile ilgili iddiaları içeren haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Öncelikle haberde adı geçen tesisin, bağımlılık tedavi merkezi açılmasına dair bir izni bulunmamaktadır.

Bağımlılık tedavi merkezinde sarhoş oldularBağımlılık tedavi merkezinde sarhoş oldular

Daha önce bu kuruluş hakkında uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edildiğine dair Bakanlığımıza gelen bir ihbar üzerine Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı inceleme devam etmektedir.

Bu tesisle ilgili başka bir şikayette ise uyuşturucu ticareti suçundan ceza almış bir şahıs tarafından, madde bağımlılığı tedavisi yapıldığının bildirilmesi üzerine gerekli denetimler ivedilikle yapılarak, suç unsuru oluşturan iddialar da göz önünde bulundurularak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca Zehir Savaşçıları Akademisi adı altında bağımlı gençlere rehabilitasyon hizmeti verdiği belirtilen iki derneğin yöneticiliğini yaptığı iddia edilen şahıs hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Konu ile ilgili olarak Bakanlığımızca yapılan incelemeler devam etmekte olup, incelemeler neticesinde kusuru bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."