Ali İsmail Korkmaz davasına çağrı

Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili dava başlıyor. Duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ali İsmail Korkmaz'ın, Gezi eylemleri sırasında polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülmesiyle ilgili dava, 5 Nisan'da yeniden başlayacak. Ali İsmail Korkmaz Dava Komitesi, duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili dava, 5 Nisan günü, saat 09.00'da, Kayseri 3'ncü Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Haklarında verilen karar Yargıtay tarafından bozulan sanıklar polis memuru Hüseyin Engin ve fırıncı Ebubekir Harlar hakim karşısına çıkacak. Ali İsmail Korkmaz Dava Komitesi ise davaya etkin katılım çağrısı yaptı.

Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi, polis memuru Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile 3 fırıncıya verilen cezaları onamıştı. Polis memuru Hüseyin Engin'e verilen beraat kararı bozulmuştu. Fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki karar ise “suçun yardımcısı” değil “faili” olduğu gerekçesiyle bozulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Ali İsmail Korkmaz anısına: Düşlerinde özgür dünya…Ali İsmail Korkmaz anısına: Düşlerinde özgür dünya…

Korkmaz ailesinin avukatı: Tazminat yetersiz ancak örnek bir kararKorkmaz ailesinin avukatı: Tazminat yetersiz ancak örnek bir karar

Bakanlıktan Ali İsmail tazminatına itirazBakanlıktan Ali İsmail tazminatına itiraz