Kadınlar İştar Gözaydın için imza kampanyası başlattı

Kadınlar, tutuklanan akademisyen İştar Gözaydın'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. Avukat Erdal Doğan, Gözaydın'ın tahliye edilmesi için mahkemeye başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklanan Prof. Dr. İştar Gözaydın'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı 396 kadın imzalarıyla destek verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Gediz Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın, 27 Aralık 2016'da tutuklandı. Kadınlar, Gözaydın'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Gözaydın'ın somut bir delil olmamasına rağmen tutuklandığı belirtilen imza metninde, FETÖ iddiasının mesnetsiz olduğu ifade edildi. İmza metninde, "Biz İştar Gözaydın'a tanığız, bir yazar ve bilim insanı olarak maruz kaldığı suçlamalarla bir hukuk cinayetine dönüşen soruşturma, tutuklama, kovuşturma süreçlerine tümüyle son verilmesini ve arkadaşımızın özgür bırakılmasını istiyoruz" denildi.

Kampanyaya farkı mesleklerden ve sivil toplum kuruluşlarında 396 kadın katıldı.

Prof. İştar Gözaydın'a 10 yıl hapis istendiProf. İştar Gözaydın'a 10 yıl hapis istendi

GÖZAYDIN İÇİN TAHLİYE TALEBİ

Avukat Erdal Doğan, İştar Gözaydın'ın tahliye edilmesi için başvuru yaptı. Doğan'ın mahkemeye sunduğu dilekçede Gözaydın'a soyut suçlamalar yöneltildiği belirtti. Doğan, Gözaydın'a yönelik suçlamaların çürütüldüğünü kaydetti.

Gözaydın'ın iddianameye konu olan televizyon programındaki sözlerinin "terör örgütü propagandası" olmadığı ifade eden Doğan, bunun düşünce özgürlüğü kapsamında olduğu savundu.

Tutuklama kararının yasalar ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunun altını çizen Doğan, Gözaydın'ın tahliyesini talep etti. (HABER MERKEZİ)

İştar Gözaydın kimdir?İştar Gözaydın kimdir?

'Prof. Dr. İştar Gözaydın serbest bırakılsın''Prof. Dr. İştar Gözaydın serbest bırakılsın'