Yılmaz: 'Kuzey Kore'nin bu kadar düşmanı yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, dış politikanın sürekli düşman yarattığını belirtti. Yılmaz, “Kuzey Kore’nin bu kadar düşmanı yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Meclis’te düzenlediği basın toplantısında dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Yurt dışında referandum için oy kullanmaya başlayan vatandaşlara seslenen Yılmaz, "16 Nisan’da evet çıkarsa bundan en çok zarar görecek olan sizsiniz" dedi. Bunun Cumhurbaşkanına karşı bir duruş olmadığını söyleyen Yılmaz, "bu Türkiye’deki demokrasiye sahip çıkmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

'DIŞARIDAKİ TÜKLERİN DESTEKLENMESİ İÇİN AKP’Lİ OLMASI LAZIM'

Öztürk Yılmaz, Bulgaristan seçim sonuçlarını da yorumladı. İktidarın bu seçimlerdeki tavrını eleştiren Yılmaz, “AKP sadece buradaki vatandaşları kutuplaştırmıyor. Dışarıdaki vatandaşları da kutuplaştırıyor, bölüyor” diyerek şunları söyledi:

"AKP, Hak ve Özgürlükler Partisi’ni (HÖH) tam ortadan bölmek için kukla Dost Partisi’ni kurdu. Bu parti temsilcileri CHP’yi de ziyaret etti. Biz “AKP dümenine girmeyin, dışarıda birlik bütünlük olun" dedik. HÖH Başkanı Rusya’yla ilişki içinde gibi sudan gerekçelerle bölmeye çalıştılar. Hatta Dışişleri Bakanlığından bize, Dost Partisi’ni muhattap almamız için temsilci gönderdiler. Sonuç olarak Dost Partisi yüzde 4 seçim barajını aşamadı, hatta HÖH oyunu aşağı çekti. HÖH üyelerini Rusya’ya yakın olmakla suçlayıp parti başkanına Türkiye’ye giriş yasağı koymuş durumdayız. Şimdi o partinin Meclis’te 26 milletvekili var. Belki de koalisyon ortağı olacak. İlla dışarıdaki Türklerin desteklenmesi için AKP’li mi olması lazım."

TÜRKİYE MÜLTECİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ

CHP’li Öztürk Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın sınırda 3 milyon Afgan iddiasıyla ilgili de konuştu. Türkiye’nin yol geçen hanına, bir mülteciler çöplüğüne döndüğünü söyleyen Yılmaz, bu kafasız dış politika sonrasında en son Avrupa’nın Türkiye’ye duvar örmeye başlayacağını söyledi.

KUZEY KORE’NİN BU KADAR DÜŞMANI YOK

Türkiye’ye ekonomi alanında verilen notlar gibi siyasi notlar da verildiğini bu anlamda Türkiye’nin eksiye düştüğünü söyleyen Yılmaz, "Koskoca 80 milyonluk ülkeyi şantaj dili kullanan devlet yaptınız. Kuzey Kore’nin bile bu kadar düşmanı yok. Bu politika düşman çoğaltan, dostu sıfırlayan bir politika" dedi.  (DUVAR)