Süleyman Soylu: Kayyım görevlendirmelerini anneler yapmıştır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DBP'li belediyelere kayyım atanması hakkında konuştu. Soylu, "Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Jandarma Komutanlığı'nda alımı yapılan 1771 korucudan 200'ü için düzenlenen temsili yemin törenine katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni güvenlik konseptiyle "terörizmle mücadele" ettiklerini söyledi.

'MORAL VERİLMESİNE BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Soylu, "Polisimiz, askerimiz, güvenlik korucularımız birlik içerisinde, eli silahlı teröristleri dağlarda kovalarken, devletimiz de cazibe merkezleri projeleriyle Doğu ve Güneydoğu illerinde ortaya koyduğu diğer projelerle burada ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmektedir"dedi.

Gençler arasında istihdamı arttırmak için adımlar attıklarını belirten Soylu, "Biz sadece terörle değil, onu besleyen unsurlarla da mücadele etmekteyiz. Bizim, teröristlere moral vermeye bile tahammülümüz yoktur. Bu noktadan hareketle terör örgütünün propagandasını yapan, ona lojistik destek veren bütün unsurlarla mücadele halindeyiz" şeklinde konuştu.

'BELEDİYELERİ ELE GEÇİRDİLER'

PKK'nin "siyasi uzantıları vasıtasıyla" belediyeleri ele geçirdiğini iddia eden Soylu, kayyımlarla bu duruma son verdiklerini belirtti. Soylu, şunları söyledi:

"Bu belediyeler, doğrudan terör örgütüyle ilişkili oldukları belgelendi. Hatta bir değil, birden fazla olayla belgelendiği için bu işleme tabi tutulmuşlardır. Belediye araçlarıyla terör eylemleri yapıldığı, örgüte silah taşındığı, belediye binasında yapılan aramalarda roket, havan mermisi, el bombası gibi silahların yakalandığı, belediyelere alınan erzakların dağa gönderildiği, belediyenin kayıtları şüpheli bir şekilde yok edildiği, belediye işçilerinin maaşlarından düzenli para kesildiği, 12-13 yaşındaki kızların dağa götürülmesine doğrudan aracılık edildiği bir çok belgelerle raporlanmış hadiselerdir. Bu belediyelere görevlendirmeleri biz değil, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bahçesine çadır koyan, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır."

Yemin töreninden sonra Süleyman Soylu, Hani ilçesine gitti. (DİYARBAKIR/DHA)