Başdanışman Özlem Zengin: Çok haşin bir dil var, yoruluyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Özlem Zengin, Türkiye'de siyasetin bilinçli olarak değersizleştirildiğini söyledi. Zengin, "Kampanya süreçlerinde de görüyorum, çok haşin bir dil var. Ben şahsen bundan yoruluyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda 'Gelişen Türkiye'nin Değişen Dinamikleri' konulu panel düzenlendi. Gazeteci Balçiçek İlter moderatörlüğündeki panele, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Özlem Zengin de konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında siyasilerin referandum sürecindeki üsluplarını eleştiren Özlem Zengin, şunları söyledi: "Türkiye'nin demokrasisinin gerçekten oturması gereken yere gelmesi için kadınların daha fazla baskın olmasını, karar verici olmasını istiyorum. En çok isteme sebeplerimden biri de son günlerde özellikle kampanya süreçlerinde de görüyorum, çok haşin bir dil var. Ben şahsen bundan yoruluyorum. Ben kadınların dilinin merhamet ve adalet dili olduğu kanaatindeyim. Merhamet ve adalet dili böyle acziyet içeren bir dil değil, çok üstün bir dil."

'EZBERE EVET EZBERE HAYIR YOK'

Özlem Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'de hukukun üretildiği merkez siyaset. Türkiye'de bilinçli olarak siyaset değersizleştiriliyor. Siyasetçi kimliğimizle söylediğimiz cümle en az değerli cümle oluyor çünkü sizin taraf olduğunuz düşünülüyor. Oysa ki her birimiz kafamızda bir fikir ile bir şey anlatıyoruz. Yeni Anayasa sürecinde Türkiye'yi gezdim. Gençlerin çok değiştiğini görüyorum. Yeniden ikna edilmek istiyorlar. Türkiye'deki gençlerimizde çok büyük potansiyel görüyorum. Gençlerin ezbere evetleri, ezbere hayırları yok" şeklinde konuştu. (İSTANBUL/DHA)