'Video tutarsa tutuklanırız' demişti tutuklandı

Güçlü Meclis Platformu'nun çektiği 'Hayır nedir' videosunda konuşan Ali Gül tutuklandı. Daha önce "Video tutursa tutuklanıyırız" diyen Gül, Cumhurbaşkanı'na hakaretle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sosyal medyada geniş yankı uyandıran 'Hayır Nedir?' videosunu çeken Ali Gül tutuklandı. 21 yaşındaki Gül, videonun sonunda "Video tutarsa tutuklanırız" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada büyük ilgi gören "Hayır Nedir?" videosunun ardından Yeni Şafak gazetesinin hakkında haber yaptığı üniversite öğrencisi Ali Gül dün gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hakkında suç duyurusunda bulunduğu 21 yaşındaki genç, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: HESABIN ONUNLA İLGİSİ YOK

Ali Gül'ün avukatı Yiğit Acar yaşananlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yeni Şafak hedef gösterdi, Ali gözaltına alındı. Haberde, Cumhurbaşkanı'na hakaret eden şu sosyal medya hesabı, bu videoyu yapan kişinin çıktı, denilmişti. Ali, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ali'ye yönelik itham, iftiradır. Cumhurbaşkanı'na hakaret ifadeleri içeren ve Ali'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabının Ali ile bir ilgisi yoktur. Savcılıktaki savunmamızda bunu ifade ettik."

CHP'Lİ YARKADAŞ'TAN AÇIKLAMA

Mahkeme, Gül'ün tutuklanmasına karar verdi. Kararı CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından duyurdu. Yarkadaş, şu bilgileri verdi:

"Kamuoyunun 'hayır' videosuyla tanıdığı Güçlü Meclis Platformu Platformu Üyesi Muhammed Ali Gül de az önce tutuklandı. Gerekçe yine çok bildik: Evet, yanılmadınız... Tabii ki; cumhurbaşkanına hakaret suçlaması... Yandaş medya dün hedef gösterdi; Gül, apar topar gözaltına alındı. Savcı, M. Ali Gül'ü ifadeye çağırmak yerine, doğrudan gözaltına aldırarak, yandaş medyanın yargıyı nasıl yönlendirdiğini de kanıtladı. Muhammed Ali Gül, kendisine ait olup olmadığı bilinmeyen bir tweet hesabında yazılanlardan dolayı tutuklandı. Bilişim Şube, 'eşleştirme' uygulamasını yaparak, tweetlerin kime ait olup olmadığını tespit edebilirdi. Bunlar yapılmadı. Yandaş medya istedi, Ali Gül tutuklandı. Muhammed Ali Gül henüz 21 yaşında... Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir kanun maddesi yüzünden hukuka aykırı bir şekilde tutuklandı. Muhammed Ali Gül, eğer Güçlü Meclis Platformu'nun videosunda rol almasa, ne yandaş medya hedef gösterecek; ne de tutuklanacaktı! Muhammed Ali Gül, hayır'ı güçlü bir şekilde anlatıp kamuoyuna ulaşınca, birden bire suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Ve hedefe konuldu."

Güçlü Meclis Platformu sosyal medyadan referandumla ilgili olarak "Hayır Nedir?" videosu yayımladı. Videoda Ali Gül, 'neden hayır denilmesi gerektiği'ni anlattı.

Videoda "Hayır tehditlere, baskılara rağmen söylendiğinde daha bir tatlı olur. Hayır korkusuzca söylenir. Korkmayın, bir birlik olduğumuzda bizi durduracak, yıldıracak hiçbir şey yok" ifadelerine de yer verilmişti.