Mazlum Der, siyasetten uzak duracak!

AK Partili İstanbul Belediye Meclis Üyesinin yönettiği Mazlum Der Genel Kurulu'nda “siyasi partilerin üyesi olduğu platformlara katılmama” kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mazlum Der’in kayyumla yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nun yankıları sürüyor. Derneğin 15 şubesinin kapatıldığı Genel Kurul’da, merkezin de Ankara’dan İstanbul’a taşınması kararlaştırıldı.

Dernek yapısı ve çalışmalarıyla ilgili çok sayıda tüzük değişikliği yapılan Genel Kurul’da alınan kararlardan biri de, “Dernek ve şubeler, siyasi partilerin üye veya bileşeni olduğu platformlara katılamaz” şeklinde oldu.

Benzer şekilde Genel Kurul’da 'dernek ve şubeler siyasi partilerin faaliyetlerine ev sahipliği yapamaz', 'siyasi partilerin düzenlediği bildiri ve açıklamalara ortak olamaz', 'siyasi partilerin aktör olduğu gösteri ve protestolara katılamaz', 'üyelerini anılan faaliyetlere yönlendiremez' kuralları getirildi.

'DİVAN BAŞKANI AK PARTİLİ'

Ancak bu düzenlemeler kayyumla yapılan Genel Kurul’a tepki göstererek katılmayan eski yönetimi şaşırttı. Bu kararın alındığı Genel Kurul'un Divan Başkanlığını yapan Ahmet Selamet’in AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkanvekili olduğunu hatırlatan eski yöneticiler, “Biz bugüne kadar hiçbir siyasi partiyle ortak program yapmadık ama bu Genel Kurul bir siyasi partinin İstanbul’da en etkin isimlerinden birinin başkanlığında yapıldı. Ne yaptıkları açık, amaçları ortada” eleştirisi getirdi.

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi seçilen Ahmet Selamet, daha önce Mazlum Der İstanbul Şube başkanlığı yapmıştı. (DUVAR)

Mazlum-Der'de 'zorba operasyonel ekip' suçlamasıMazlum-Der'de 'zorba operasyonel ekip' suçlaması