Açlık grevi 33'üncü gününde

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’nde başlayan açlık grevi 33'üncü gününe girdi. Açlık grevindeki tutukluların durumu kötüye gidiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şakran Cezaevi’nde PKK Lideri Öcalan'ın serbest bırakılması ve müzakere masasına dönülmesi için başlatılan açıklık grevleri sürüyor. Aileler de açlık grevine girmeye hazırlanıyor.

Evrensel'de yer alan habere göre, İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’nde bulunan tutukluların “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, müzakere masasına dönülmesi, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması ve koşulların düzeltilmesi” talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 33’üncü gününe girdi.

Ailelerin de açlık grevine hazırlandığını söyleyen İzmir Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Selma Altan, tutukluların 7-8 kilo kaybettiğini ve durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtti.  Cezaevlerinde açlık grevinden sonra tutukluların üzerindeki baskıların daha da arttığını söyleyen Altan, “Görüşe çıkartılmıyorlar. Ayrıca yaka kartı uygulaması dayatıyorlar. Tutsakların dışarı ile iletişimleri kesilmiş durumda” dedi.

15 Mart tarihinde Menemen, Kepsut, Kırıklar, Manisa ve Ödemiş cezaevlerinde başlatılan süreli dönüşümlü açlık grevinin 5’inci gününde olduğunu söyleyen Altan, bu cezaevlerinde de baskıların arttığını, tutuklulara iletişim cezaları verildiğini aktardı.