Aydın'da 27 kişi gözaltına alındı

Aydın'da aralarında HDP ve EMEP'lilerin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların yakınlarına gizlilik kararı nedeniyle bilgi verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın merkezi ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 27 kişi gözaltına alındı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Aydın merkezi ile Efeler, Didim, Söke, Kuşadası, Germencik ve Köşk ilçelerinde sabah saatlerinde ev baskınları yapıldı. Gözaltına alınan 27 kişi arasında HDP ve EMEP yöneticilerinin de olduğu belirtildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gözaltına alınan, aralarında EMEP üyesi Kemal Aydoğdu’nun da bulunduğu 4 kişi Davutlar Polis Karakolu'na götürüldü. Efeler'de HDP İl Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Taşdemir ve Kemal Yeşiltaş’ın da bulunduğu 5 kişi; Didim'de HDP ilçe yöneticileri Tuncer Bengi ve Naciye Deniz’in de bulunduğu 13 kişi; Söke, Germencik ve Köşk ilçelerinde 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

2 HAFTA ÖNCE SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınanlar arasında yer alan HDP Didim ilçe yönetici ve üyeleri, 4 ay süren tutukluğun ardından 2 hafta önce serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan HDP ve EMEP üyelerinin yakınlarına, dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmiyor. Ailelere sadece gözaltına alınanların pazartesi günü Aydın’a götürülecekleri bilgisi verildi.

'GÖZALTILAR SİYASİ'

İHD Aydın Şube Başkanı Enver Özdemir, Newroz etkinlikleri öncesi yapılan gözaltıların hukuki olmaktan çok siyasi olduğunu düşündüğünü söyledi. Özdemir, gözaltıların siyasi partilerin çalışmalarını engellemeye, Newroz ve referandum öncesinde insanları sindirmeye yönelik olarak değerlendirdiğini belirtti.