Baro referandum için eğitime başladı

Türkiye Barolar Birliği, referandumda kullanılacak oyların sandığa sağlıklı yansıması amacıyla kurduğu ‘Sandık Güvenliği Merkezi’nde görev almak isteyen avukatlara eğitim verecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB), 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Anayasa değişikliği referandumuna yönelik çalışmalar çerçevesinde 'Sandık Güvenliği Merkezi' kurdu. TBB Kongre Merkezi’nde 18 Mart Cumartesi günü saat 10 00’da 'Seçim Hukuku ve Sandık Güvenliği' eğitimi verilecek. Eğitime isteyen avukatlar katılabilecek. Barolar Birliği’nden yapılan açıklamada, eğitimin amacının ‘halkın iradesinin sonuçlara güvenli bir şekilde yansıması’ olduğu belirtildi.

Barolar Birliği, 'Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında Sandık Kurulu Üyeleri ve Gözlemciler için Rehber' adıyla bir el kitabı da hazırladı. Rehberde, sandık kurulu ile müşahidin görev ve yetkilerinden nasıl oy kullanılacağına ve şikâyetlerin nereye yapılacağına dair tüm bilgiler yer alıyor. Rehberde örnek şikâyet dilekçeleri de bulunuyor.

AVUKATLAR TELEFON BAŞINDA ŞİKÂYETLERİ DİNLEYECEK

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu rehberin girişinde avukatlara şöyle seslendi:

“Kıymetli meslektaşlarım, halkımızın iradesinin sonuçlara güvenli bir şekilde yansımasının temini için 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında sandık güvenliğinin sağlanması önem arz etmektedir. Bu sebeple de yargının kurucu unsuru olan siz değerli meslektaşlarımıza önemli görevler düştüğü kanaatindeyiz.

Anayasa Değişikliği Halk Oylaması günü halkımıza hukuki destek sağlamak üzere, 0 312 969 34 10-11-12-13-14-15-16-17 no’lu telefon hatlarında avukatların görev yapacağı TBB Sandık Güvenliği Merkezi oluşturulmuştur.

TBB Seçim Hukuku ve Sandık Güvenliği Merkezinin çalışmalarında hukukun üstünlüğü, kamu menfaati ve tarafsızlık ilkesi esas olacaktır. Halkoylamasında sandıklarda görev almayı düşünen tüm meslektaşlarımızın seçim hukuku, sandık güvenliği konularında bilgilendirilmeleri amacıyla eğitim programı uygulanmış ve bu kapsamda yararlanılmak üzere TBB tarafından hazırlanan Sandık Güvenliği El Kitabı meslektaşlarımıza sunulmuştur. Halkımızın tercihini korumak için gönüllülük esası ile görev alacak tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz.” (DUVAR)