Üniversitelerden 'hayır'a hayır 'evet'e evet

“Hayır” kampanyası yürüten siyasetçilerin üniversite programları arka arkaya iptal edilirken AK Partili Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı program üniversite resmi hesabından duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Referandum sürecinde üniversite yönetimlerinden farklı uygulamalar geliyor. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Boğaziçi Üniversitesi'nde, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Bilgi Üniversitesi’nde yapacağı konuşmalar iptal edildi. AK Parti milletvekillerinin katıldığı program ise üniversite resmi hesabından duyuruldu.

CHP Sözcüsü Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nde “Yeni Ekonomide Liderlik” konulu konuşma yapacaktı. 19 Mart Pazar günü yapılacak programdan Böke'nin konuşması Rektörlük talebiyle çıkarıldı. Bu karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Böke "KHK/OHAL ile ülkeyi yönetmeye kalkan Saray herkes sussun istiyor. 16 Nisan'da Anayasa değişirse neleri yaşayacağımızı bugünden görüyoruz" dedi.

'REKTÖR 'BASKI ALTINDAYIM' DEDİ'

Bir iptal de Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın programı için geldi. Nazlıaka'nın Bilgi Üniversitesi'ndeki "Kadına Şiddete Hayır" konulu konferansta yapacağı konuşma iptal edildi. Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren Nazlıaka, “Bilgi Üniversitesi'nde gençlerle buluşmamızı engellemek istediler. Rektör beni aradı, 'Çok baskı altındayım' diyerek özür diledi. Biz de üniversite dışında buluştuk. Mekana değil demokrasiye ihtiyacımız var” dedi.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bilgi Üniversitesi yazılı olarak yaptığı bir açıklama ile Nazlıaka'nın katılacağı toplantının yönetime "öğrenci kulübü"nün bir etkinliği olarak bildirildiğini ifade etti. Açıklamada "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bir etkinliğin düzenlenebilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için, izin prosedürlerinin işletilmesi ve ilgili birimlere başvurulması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bilgi'de Nazlıaka paneline izin yokBilgi'de Nazlıaka paneline izin yok

AK PARTİ PROGRAMI ÜNİVERSİTENİN RESMİ HESABINDA

İptallerin açıklandığı sırada AK Parti'li TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise Bayburt Üniversitesi'nde "Yeni Türkiye Yeni Anayasa" konulu konferansa katıldı.

Bayburt Üniversitesi'nin resmi sosyal medya hesabından "'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' adlı konferanferansımız TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı sn. Mustafa Şentop'un konuşmaları ile başladı" mesajıyla Şentop'un katıldığı konferans duyuruldu.

Yeni Anayasa üzerine açıklamalarda bulunan Şentop dün de Gaziantep Üniversitesi'nde "Yeni Hükümet Sistemi olarak Cumhurbaşkanlığı" konulu konferansa katılmıştı. (DUVAR)