Bilgi'de Nazlıaka paneline izin yok

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın konuşacağı 'Kadına Şiddete Hayır' paneli Bilgi Üniversitesi rektörü tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Bilgi Üniversitesi’nde katılacağı “Kadına Şiddete Hayır” paneli üniversite yönetimi tarafından engellendi. Durumu değerlendiren Nazlıaka, “Bu saatten sonra ‘Avrupa bizi konuşturmuyor’ deme hakkı da yoktur” dedi.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin davetlisi olarak Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’ne giden Nazlıaka, rektörün paneli son dakika iptal ettiği bilgisini aldı. Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan Nazlıaka’yı arayarak “Üzerimde çok baskı var” diyerek özür diledi.

'MUHALİF KİMLİĞİMİZDEN DOLAYI...'

Nazlıaka konuyla ilgili olarak Evrensel gazetesinde yer alan açıklamasında, “Üniversiteler şiddetin, engellemelerin değil; bilimin yuvasıdır. Muhalif kimliğimizden dolayı bizi salonlarda, kürsülerde, meydanlarda, üniversitelerde konuşturmamaya ant içenlerin, bu saatten sonra ‘Avrupa bizi konuşturmuyor’ deme hakkı da yoktur” dedi.  Referandumda kararının “hayır” olduğunu açıklayanlara dönük hukuksuzlukları olduğunu söyleyen Nazlıaka şunları söyledi, "Mağduru oynama konusunda iktidarın eline kimse su dökemiyor. Aynı mağdurlar işine gelmeyince bizlerin sesini kısmak için elinden geleni yapıyor. Türkiye’nin politikası bundan sonra 'Avrupa bizi konuşturmadı, biz mağduruz, ama biz de içerideki muhalifleri konuşturmayacağız' üzerinden mi şekillenecek?"

Aylin Nazlıaka, “Bizim ihtiyacımız olan şey mekanlar değil aynı mekanı paylaşan yüreklerdir. Ülkemizin ihtiyacı olan şey; baskıcı ve tek adamcı bir sistem değil herkesin kendini özgürce ifade ettiği demokrasi ortamıdır. Biz tüm engellere rağmen arkadaşlarımızla buluştuk. Ama benim bizi yok saymak isteyenlere bir çift sözüm var: İnsan onuru, haysiyeti, vicdanı, makamlardan, koltuklardan önce gelir. Bugün bizlerin sesini kısmaya çalışanlar, kendi haysiyetlerinin sesini kısıyor olmasın?” diye sordu.

Üniversitelerden 'hayır'a hayır 'evet'e evetÜniversitelerden 'hayır'a hayır 'evet'e evet