Aynı koğuşta kalan dede ve torun farklı cezaevlerine gönderildi

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla Siirt Cezaevi'nde tutulan 83 yaşındaki Hacı İsa Sezek Bafra Cezaevi'ne, torunu Süleyman Timurtaş ise Ordu Cezaevi'ne sevk edildi. Cezaevi dolu olduğu gerekçesiyle böyle bir karar verildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 25 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan 83 yaşındaki Hacı İsa Sezek ve torunu Süleyman Timurtaş, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nden farklı cezaevlerine sevk edildi. Sezek'in ailesi, görüşe gittikleri zaman sevk kararını öğrendiklerini söylüyor. Kararın gerekçesini soran aileye, "Ankara'dan tebligat geliyor. Cezaevi dolu olduğu için sevk işlemlerini gerçekleştirmemizi istiyorlar" cevabı verildi.

'ANKARA'DAN TEBLİGAT GELDİ'

Sezek tutuklandığı sırada iki torunu da cezaevindeydi. Bir torunu geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Sezek, diğer torunu Süleyman Timurtaş ile aynı koğuşa alındı. Geçtiğimiz Pazartesi günü görüşe giden aile Sezek'in ve Timurtaş'ın farklı cezaevlerine sevk edildiği haberini aldılar.

Sezek'in ailesinden aldığımız bilgilere göre; Timurtaş Ordu Cezaevi'ne, Hacı İsa Sezek Samsun'un Bafra ilçesindeki cezaevine gönderildi.

Sevklerin sebebini gardiyanlara soran aileye, “Ankara'dan cezaevi yönetimine tebligat gönderiliyor. Cezaevi dolu olduğu için sevklerin başka cezaevlerine yapılmasını talep ediyorlar. Bu yüzden Hacı İsa Sezek, torunu, diğer tutuklu ve hükümlüler başka cezaevlerine sevki gerçekleştirildi"  şeklinde cevap aldı.

'AVUKATLAR İLGİLENMEK İSTEMİYOR'

Ailesi, Sezek'in 1994'te işkence gördüğünü, bu yüzden sağlık problemleri yaşadığını ifade ediyor. Ayrıca Sezek'in eski avukatı Siirt'ten taşındığı için şu an bir avukatı da bulunmuyor.

Avukatların Sezek'in davasına bakmak istemediklerini aktaran aile, şunları dile getirdi: “Dava siyasi olduğu için avukatlar ilgilenmek istemiyor. Siirt'e başvurduğumuz bütün avukatlar bize 'Verdiğiniz dosya masrafına değmez. Avukat tutsanız da değişen bir şey olmayacak' diyor.”