Hrant Dink davasında FETÖ tartışması

Hrant Dink suikastıyla ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davada FETÖ tartışması yaşandı. Tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer, "Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davada FETÖ tartışması yaşandı. Dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum" dedi.

İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler katıldı.

Mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan, Ali Fuat Yılmazer'e ""İstanbul görevi kilit bir görev. Liyakat mı geçerliydi sizin döneminizde? İstanbul İstihbarat şubeye atanmanızda cemaatin hiç mi payı yok?" sorusunu yöneltti.

'HERKES İŞKEMBEDEN KONUŞUYOR'

Atanmasında Gülen cemaatinin etkisi olmadığını iddia eden Yılmazer, "Benim olmadı. Karambolden oldum. Ahmet İlhan Güler cemaatin güçlü olduğu zamanda İstanbul'daydı. Ona sorun. Benim suçum mu? Beni atayana sorun. Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmaz. FETÖ'yü ben kabul etmiyorum. Bunu sadece ben biliyorum. Kimse bilmez. Herkes işkembeden konuşuyor" şeklinde konuştu.

Dink suikastına adı karışanlar şimdi nerede?Dink suikastına adı karışanlar şimdi nerede?

'BİZ DE MÜŞTEKİ SIRALARINDA OTURACAĞIZ'

Müşteki sıralarında oturacaklarını ve soru sorma sırasının kendilerine geleceğini savunan Yılmazer, "Allah izni ile ileri de biz de bu kumpas davaları için müşteki sıralarında oturacağız, tek tek anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Horasan "Devir döner diyorsunuz" dedi. Yılmazer ise "Öyle demiyorum. ilahi adalete inanıyorum" şeklinde karşılığını verdi.

Duruşma yarın Ali Fuat Yılmazer'in savunması ile devam edecek. (İSTANBUL/DHA)

Avukat Doğan: Cinayet mutabakatla işlendiAvukat Doğan: Cinayet mutabakatla işlendi

Hrant Dink cinayetinde yeni izlerHrant Dink cinayetinde yeni izler