ByLock kullanıcısı 30 bin kişi aranıyor

'FETÖ' soruşturmalarının en önemli gerekçesi sayılan ByLock kullanıcısı 30 bin kişinin kimliğinin tespit edilemediği öne sürülüyor. MİT'in çalışması doğrultusunda savcılık ve emniyet bu 30 bin kişiyi arıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bylock kullanımıyla ilgili istihbarat, emniyet ve yargının 30 bini kişinin peşinde olduğu öne sürüldü. MİT'in deşifre ettiği uygulamada 230 bin ByLock hesabının bulunduğu bunların 15 bininin mükerrer olduğu belirlendi. ByLock listesinin son hali soruşturmalarını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’na gönderildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, bugüne kadar 230 bin ByLock hesabı saptandı. Bunlardan 15 bininin mükerrer olduğu belirlendi. Geriye kalan 215 bin hesaptan 185 bin kullanıcının kimliği tespit edildi. 30 bin kullanıcının kimliğine ise ulaşılmaya çalışılıyor. Bu kişilerin, örgütün kriptolu üyeleri olabileceği iddia ediliyor.

GBT SORGUSUNDA VAR

ByLock listeleri ile ilgili çalışma yürüten EGM, listeyi arama motoru benzeri bir yazılımla 81 ilin Emniyeti’nin kullanımına açtı. Uygulamayla, Türkiye’nin herhangi bir noktasından GBT ile ByLock sorgusu yapılacak.