Ankara'da 8 Mart 'hayır'la kutlandı

Ankara'da Kolej Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı. Kadınlar 'hayır' yazılı dövizler, pankartlar taşıdı. Eylemde ölen işçiler unutulmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankaralı kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlamak için Kurtuluş Parkında buluştu. Bir araya gelen kadınların ellerinde 'hayır' dövizleri ağırlıktaydı. Mitinge Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen kadın akademisyenler de katıldı.

Yürüyüşün ardından kadınlar Kolej meydanında bir araya geldi. Alana erkekler alınmadı. Polis alana giren tüm dövizleri tek tek inceledi. Ankara Üniversitesinden kadınlara ait bir döviz üzerinde ‘tek adam’ ifadesi bulunduğu için yırtılarak alana sokulmadı.

Dün yaşamını yitiren 7 kadın işçinin isimleri okundu. Onların şahsında bütün kadınlar için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından Figen Yüksekdağ'ın cezaevinden gönderdiği mesaj okundu. Basın açıklaması Türkçe, Kürtçe, ankarakadınİngilizce ve Arapça yapıldı.

Kadınlar talepleriyle parkta ayrılan alanda 8 Mart’ı halay çekerek kutluyor.

HDP'Lİ VEKİLLER İŞ BIRAKTI

HDP'li kadın milletvekilleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 50'den fazla ülkede yapılan Uluslararası Kadın Grevi'ne destek vermek amacıyla Meclis'te iş bıraktı Odalarının kapılarına "Grevde" yazılı kağıtlar yapıştıran vekiller Meclis çalışmalarını durdurduklarını ve Meclis Genel Kurulu'na katılmayacaklarını açıkladılar. Vekiller kadınlarla birlikte bulundukları kentlerdeki 8 Mart etkinliklerine katılacak.

akademik İhraç edilen kadın akademisyenler.

OHAL'de ilk miting!OHAL'de ilk miting!

Etiketler Ankara eylem 8 Mart kolej