AB Bakanı Ömer Çelik, Alman Bakan Roth ile görüştü

AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüştü. Çelik, bakanların katılcağı etkinliklerin iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Çelik, bakanların Almanya'da yapmak istedikleri toplantıların engellenmesinin kabul edilmez olduğunu belirtti. Çelik, "Türk Bakanların toplantılarının engellenmesi asla kabul edilemez. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz" dedi. Herhangi bir Alman bakanın Türkiye'de hiçbir kısıtlamayla karşılaşmayacağını ifade etti.

Roth'un ise, Türkiye'deki basın özgürlüğüyle ilgili endişelerini dile getirdiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Almanya'nın Hamburg kentinde konuşma yapacağı konuşma salonda, yangın önlemleri yetersiz olduğu gerekçesiyle etkinlik iptal edildi. Karara tepki gösteren Çavuşoğlu, "Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Bu akşam Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Kimse engelleyemez" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu: Hamburg'a gidiyorum, kimse engelleyemezÇavuşoğlu: Hamburg'a gidiyorum, kimse engelleyemez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın katılacağı etkinlikler de çeşitli gerekçelerle iptal edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Almanya'dan iki bakana konuşma izni yokAlmanya'dan iki bakana konuşma izni yok