Batur maratonda kalp krizinden ölmüş

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu'nda bitiş çizgisine 500 metre kala yaşamını yitiren 36 yaşındaki Zeynel Murat Batur'un cenazesi, İstanbul'a götürüldü.

İstanbul'da bir teknoloji şirketinde koordinatör olarak çalışan Zeynel Murat Batur, Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu'nda yarışmak için bir grup arkadaşıyla Antalya'ya geldi. Dün koşulan yarı maratona katılan Zeynel Murat Batur, yarışın bitiş çizgisine 500 metre kala yere yığıldı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği Batur, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Batur'un, kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Antalya Adli Tıp Kurumu'nun otopsi sonrası hazırladığı raporda, Zeynel Murat Batur'un kalp krizine bağlı yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Zeynel Murat Batur'un cenazesi defnedilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Aynı zamanda vücut geliştirme sporuyla da ilgilenen Zeynel Murat Batur'un, aynı koşuya önceki yıllarda 3 kez daha katıldığı belirtildi.

İNSANLARIN BEYANLARINI ESAS ALIYORUZ

Organizasyonu düzenleyen firma Turset Project Management sahibi Özgür Emeklioğlu, yarışmacılardan sağlık raporu istenip istenmediği konusuyla ilgili soruları yanıtladı. Emeklioğlu, dünyada ve Türkiye'deki bu tip küçük ya da büyük bütün maratonların kişisel katılımlı, bireysel talepli organizasyonlar olarak geçtiğini belirtti. Emeklioğlu, "Son derece elit sporcuların katıldığı değil, halka yaygın bir yarış. Dolayısıyla insanların beyanlarını esas alıyoruz. Dosyalarında da bu beyanların bazı şartları sağlamaları karşılığında yarışlara katılabiliyorlar. Biz insanlara bu soruları çok net bir şekilde soruyoruz. Yani 'Şu şu şu noktalarda, farklı hastalık özgeçmişiniz var mı, lütfen bunu beyan edin' şeklinde. Tüm dünyadaki uygulaması da böyle, Paris maratonunda, Amsterdam ya da Berlin maratonunda bu şekilde taahhüt alınıyor" dedi.