Alman vekil: Erdoğan aklını yitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türkiyeli bakanlara getirilen 'referandum propagandası yasağı' hakkındaki Nazi benzetmesi Alman vekillerin tepkisini çekti. Alman siyasetinin her kesiminden tepki yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiyeli vekillerin Almanya'da referandum propagandası yapmasına izin vermemesini Nazi uygulamalarına benzetmesi Alman siyasetinden tepki çekti. Haziran 2016'da LGBT Onur Yürüyüşü'ne katılmak için geldiği İstanbul'da gözaltına alınan Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck Twitter sayfasında Erdoğan için, "Aklını yitirdi" yazdı.

'İNANILAMAZ VE KABUL EDİLEMEZ'

Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti'nin parlamento grubu lideri Volker Kauder ise "NATO üyesi bir ülkenin, özellikle de hukukun üstünlüğü konusunda ciddi sorunları olan bir ülkenin cumhurbaşkanının ittifaka üye bir diğer ülke hakkında böyle bir yorumda bulunması inanılmaz ve kabul edilemez" dedi.

'ALMAN FAŞİZMİNİN KURBANLARIYLA DALGA GEÇİYOR'

Sol Partili Sevim Dağdelen de Erdoğan'ı, 'Alman faşizmini küçültüp kurbanlarıyla dalga geçmekle' suçladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan Almanya'ya, "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" sözleriyle yüklenmişti. (Dış Haberler)