Baykal Almanya'ya gitmiyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Almanya ziyaretini iptal etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin bu ülkede katılacakları toplantılara izin verilmemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Almanya Sözcüsü Kazım Kaya Stuttgart’ta yarın referandumla ilgili bir toplantıya katılacağı duyurulan milletvekili Deniz Baykal’ın “hükümetin mağdur edebiyatına alet olmamak için” bu gezisini iptal ettiğini söyledi.

Oda TV'den Işın Toymaz'ın haberine göre, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasından sonra Almanya Türklerini çok daha zor bir dönemin beklediğini söyleyen CHP Sözcüsü Kazım Kaya, “Türkiye’de her türlü baskıyı uygulayanlar, bu toplantı iptalleri yüzünden mağduru oynamaya başladılar” dedi. Türk bakanların da basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde Almanya’da konuşabilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, Deniz Baykal’ın Stuttgart’ta yapacağı toplantıyı, “gelmesi halinde iç siyasate malzeme yapılacağını ve AKP’nin mağdur edebiyatına destek anlamına geleceğini bildiği için” iptal ettiğini belirtti.

DHA'nın geçtiği habere göre de, CHP Almanya Basın Yayın ve Sosyal Medya Sorumlusu Dr. Hayri Çiçekdağı, Deniz Baykal’ın Almanya’daki programını iptal ettiğini açıkladı.

CHP olarak AK Partililerin de görüşlerini açıklayabilmelerinden yana olduklarını kaydeden Çiçekdağı, "Biz Türkiye’de bize yapılan engellemelerin burada AK Partililere yapılmasını doğru bulmuyoruz. Zaten söyleyecek sözleri yoktu. Neyi anlatacaklardı?" diye konuştu.

Etiketler Almanya Baykal bakan