Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alman yetkililer yargılanmalı

Yeşilay'ın ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Bekir Bozdağ'la ilgili kararını eleştirdi. Erdoğan, "Cemil Bayık Kandil'den bağlanıyor oraya konuşmasını yapıyor. Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın düzenlediği Zümrüdüanka Ödülleri törenine katıldı.

'İŞGALCİLER İÇKİ DAĞITTI'

Törende konuşma yapan Erdoğan, manevi değerleri ve kutsalı olmayan milletlerin her zaman mağlup olacağını savundu. Erdoğan, "Bunun için işgal güçleri 1920 yılında İstanbul limanına demirledikleri gemilerden gençlerimize bedava alkollü içki dağıtıyorlardı. Kendileri bir gün çekilip gitse de en kalıcı zararın manevi tahribat olduğunu biliyorlardı" dedi.

Gezi eylemlerinde de bedava alkol dağıtıldığını iddia eden Erdoğan, "O gün bedava içki üzerinden kimliksiz hale getirilen gençlik şimdi ideolojiler üzerinden kişiliksiz hale getiriliyor. Gezi olaylarında olduğu gibi gençlerimize bedava alkol dağıtmaktan geri durmuyorlar. Senaryo aynı senaryo" ifadelerini kullandı.

'SİGARA İÇENLERİN PAKETİNİ ALIYORUM'

"Yerli ve milli gençlik" için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Birisini sigara içerken gördüğümde yanına yaklaşıyorum, paketin üzerine tarihi yazıp imza attırıyorum. Sadece seni kurtarmıyorum. Eşini de kurtarıyorum. Çünkü sen eşine de zarar veriyorsun. Eşine zarar vermeye hakkın yok. Bu vücut Allah'ın emanetidir, ihanet etmeye hakkın yoktur. Bazıları uymuyor olabilir ama sözü alıyorum, paketi de alıyorum" diye konuştu.

'PKK TEMSİLCİSİ, ALMAN AJANI...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması sonrası iki ülke arasında yaşananlara da değindi. Yücel'in "PKK temsilcisi" ve "Alman ajanı" olduğunu iddia eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya'yı görüyorsunuz değil mi bunlar yok bilmem kimin bir temsilcisi içeri alınmış bundan dolayı değil. Bir ay bu kişi PKK'nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, Alman konsolosluğunda saklanmıştır. Bunu bize teslim edin yargılansın dendiğinde de vermemiştir. Bunu bana Merkel söylediğinde sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor bize ne diyorsunuz yargı bağımsızdır tarafsızdır diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz. Verin yargılansın. Önce vermediler sonra nasıl olduysa verdiler. Ve yargı görevini yaptı tutukladı. Şu anda yüzlerce binlerce terörist Almanya'da terör estiriyor."

'TERÖRE YARDIM YATAKLIKTAN YARGILANMALARI LAZIM'

Almanya'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasını izin vermemesini eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim Adalet Bakanı'm hem resmi görüşme yapacak hem vatandaşlarımıza kampanyayı anlatacak orası araba park etmeye uygun değil diyor. Adalet Bakanı'mızı konuşturmuyorlar. Ekonomi Bakanımızı konuşturmuyorlar. Ben video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım anında, dünyada görülmemiştir 2 saatte anayasa mahkemesi karar alıyor ve benim görüşme yapmamı engelliyor. Fakat Cemil Bayık Kandil'den bağlanıyor oraya konuşmasını yapıyor. Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir. Artık yaptıklarınızı tek tek ortaya dökeceğiz. Artık eski Türkiye yok. Ne yaparsanız yapın avucunuzu yalarsınız" şeklinde konuştu.