Tehdide polis yorumu: Ne güzel işte!

Evinin kapısına çarpı işareti atılan ve üzerine 'Hakla ilahi illalah' yazılan S.M., şikâyet için gittiği Kanarya Polis Merkezi Amirliği'nde kendisine, “Sen bu yazıyı tehdit olarak mı algılıyorsun, ne güzel işte Allah yazmışlar” şeklinde cevap verildiğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin Kanarya Mahallesi'nde yaşayan S.M. bir sabah uyandığında kapısının üzerine çarpı işareti atıldığını ve 'Hakla ilahi illalah' yazıldığını gördü. Ailesiyle birlikte tedirgin olan S.M., tehdit edildiğini düşünerek Kanarya Polis Merkezi Amirliği'ne gidip şikâyetçi olmak istedi. Ancak, anlatımlarına göre S.M. polis karakolundan beklenmedik bir yanıt aldı: “Sen bu yazıları tehdit olarak mı algılıyorsun, ne güzel işte Allah yazmışlar...”

'YOĞUNLUK VAR İKİ SAAT SONRA GEL'

Bu sözlere karşılık olarak, “IŞİD'de Allah diyor o zaman onlarda terörist değil” şeklinde cevap verdiğini ve hayatının tehlikede olabileceğini söyleyen S.M., kapısına yazı yazan kişinin tespit edilerek, yargı önüne çıkarılmasını istiyor.

kapi .

'HERHANGİ BİR DİNE İNANMIYORUM'

S.M. karakolda verdiği şikayet dilekçesinde ayrıca, herhangi bir dine inanmadığını, bu yüzden tehdit edildiğini söyledi. Ailesi ve kendisinin hayatından tedirgin olduğunu belirten S.M. şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Ben herhangi bir dine inanmam ve bazen bunu toplum içinde dile getiririm. Şimdiye kadar bu ana kadar hiç kimseden tehdit almadım. 11 Şubat tarihinde ikâmetime kimliğini bilmediğim şahıslar tarafından çarpı işareti atılmış ve 'Hakla İlahe İllalah' yazılmıştı. Ben bunun tehdit olarak algıladım fakat bugüne kadar şikayetçi olmamıştım, eşimin ısrarları sonucu karakola başvurdum. Kapıma yazı yazmak suretiyle beni tehdit eden şahıs ve şahıslardan şikayetçiyim.”