Sigara kilit altında satılacak

Sigara satışında yeni düzenlemelere gidiliyor. Yeni uygulamayla birlikte sigaralar kilitli dolaplarda satılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sigara ve tütün satışında yeni düzenlemelere gidiliyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara satan market ve benzeri iş yerleri için düşünülen yeni düzenlemeyi açıkladı. Akdağ, "Açıkta sigara satılmasının önüne geçeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ CNN Türk canlı yayınına katıldı. Akdağ, gençleri sigaradan korumak amacıyla mücadele ettiklerini iddia ederek, sigaranın açıkta satılmasına mani olmak istediklerini ifade etti. Akdağ, sigaralarda "düz paket" olarak adlandırılan düzenlemeyle sigara firmalarının dikkat çekmesinin önüne geçileceğini vurguladı.

DÜZ PAKET UYGULAMASI GELİYOR

Akdağ, sigara firmalarına da tepki göstererek, "Sigaranın markasından dolayı cezbedici olmasının önüne geçmek için 'düz paket' uygulaması hayata geçirilecek. Özellikle gençleri cezbetmek için sigara firmaları acımasızca ticari reklam unsurlarını ön plana çıkarıyorlar. Doğrudan reklam yapamasalar bile dolaylı olarak paket üzerinden bunu yapıyorlar" diye konuştu.

Akdağ, sigaranın artık kapalı dolaplarda satılacağının altını çizerek, şunları söyledi: "Açıkta sigara satılmasının önüne geçeceğiz. Sigaraları genellikle marketlerde ya da buna benzeri satış yerlerinde son çıkış noktalarına, para ödenen kısımlara koyarak orada cezbediyorlar. Sanki ciklet satar gibi... Sigaralar artık kapalı dolaba girmiş olacak. Sigara, markaları itibariyle de cezbedici olmaktan çıkacak."