Milletvekili ve sendikacı arasında fındık tartışması

AK Parti milletvekili Metin Gündoğdu ve Tüm Köy Sen Temsilcisi Mustafa Sağra arasında tartışma yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gündoğdu, Sağra'yı konuşturmadığı iddiasını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'da düzenlenen Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda tartışma çıktı. AK Parti milletvekili Metin Gündoğdu'nun, fındık fiyatları ile ilgili söz almak isteyen Tüm Köy Sen İl Temsilcisi Zekayi Sağra'yı konuşturmadığı iddia edildi. Gündoğdu ise iddiayı yalanladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 3 gün önce Ordu'da Altınordu Ziraat Odası'nda düzenlenen "Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu" toplantısına katıldı. Toplanın basına açık bölümünde Tüm Köy Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra, düşen fındık söz almak istedi. Gündoğdu'nun Zekayi Sağra'nın konuşmasını engellediği öne sürüldü.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan vekil Gündoğdu, konuyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Gündoğdu, Sağra'nın "toplantıyı provoke etmek amacıyla" orada bulunduğu iddia etti. Tartışmanın videosunu paylaşan Gündoğdu'nun, açıklaması şu şekilde:

"Bir gazete olayı çarpıtarak yansıtmıştır. Olayda şahsıma ithaf edilen 'konuşturmadı' ibaresi hiçbir şekilde doğru değildir. Toplantıyı provoke etmek amacıyla orada bulunan sözde bir sendikacı, ne toplantı usulü, ne edep, ne de asgari saygı kurallarına riayet etmeden bir kısım hezeyanlarda bulundu. Her kesimden hemşehrilerimin temsilcisi olarak bu şahsa da söz verdirmeme rağmen, olayı çarpıtarak benim konuşturmadığımı iddia etmesi yalandır. Bu olay tamamen provokatif bir eylemdir. Şahsımda bir fındık üreticisi olarak fındığa kesin, kalıcı bir çözüm bulmak için üzerimize düşeni var gücümüzle yerine getirmeye çalışıyoruz." (DHA)