'Gökçek Ankara'da Çernobil'e neden oldu'

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önlem almadan yıkımına başladığı asbestli tarihi Havagazı Fabrikası nedeniyle halkı uyaran meslek odaları yargıya başvurdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de “Ankara’nın Çernobili” dediği asbest tehdidiyle ilgili Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, “Ankara’nın Çernobil Faciası” benzetmesi yaptığı asbest tehdidiyle ilgili Meclis Araştırması açılması yönündeki önergesi bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Emir, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde, “Melih Gökçek, 27 Şubat 2017 tarihi itibariyle Ankara’nın Çernobil Faciası’na neden olmuştur. Çevreye yayılan asbest nedeniyle vatandaşlarımız ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise yaptığı yazılı açıklamada, “Asbest, Ankara halkının sağlığını tehdit ediyor mu? Sağlık Bakanlığı hemen harekete geçip bu soruyu yanıtlamalıdır” çağrısında bulundu.

Ankara'da asbest çevreye yayılmışAnkara'da asbest çevreye yayılmış

GÖKÇEK'E SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir önlem almadan yıkım başlattığı ve asbestin hem yıkım sırasında hem de üstü açık hafriyat kamyonlarıyla kente dağıldığı haberini kamuoyu ile paylaşan ve bölgede asbest ölçümü yaptırarak halkı uyaran Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara Tabip Odası yargıya başvurdu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, yıkım işleminin yürütmesinin durdurulması istendi. Odalar ayrıca başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Ankara'da asbeste karşı gecikmeli önlemAnkara'da asbeste karşı gecikmeli önlem

MECLİS KAPATILDI İDDİASI

Tarihi Havagazı Fabrikasının yakınında bulunan Gazi Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi’nde bazı derslerin iptal edildiği, bin 600 öğrencili Atatürk Lisesi’nde velilerin okul yönetiminden bir açıklama istediği öğrenildi. Odaların özel bir firmaya yaptırdığı ölçümde, Havagazı Fabrikasına komşu olan Enerji SA’nın mescidinin arkasında da asbest tespit edilmişti. Çevrede bulunan vatandaşlar bugün mescidin kapatıldığını bildirdi. Yine bölgede bulunan Başkent Gaz çalışanları günlerdir maskeyle mesai yaparken çevrede yaşayan vatandaşların yetkililer tarafından uyarılmaması, okulların hâlâ açık olması dikkat çekiyor. (DUVAR)

Ankara asbest tehdidi altındaAnkara asbest tehdidi altında

Ankara'da asbest alarmıAnkara'da asbest alarmı